Ingrediente
- 600 gr. pești mici (biban, roșioară, caras de 10-15 cm);
- sare;
- ulei pentru prăjit;
- felii de lămâie, sosuri (mujdei, suc de roșii, saramură), mămăligă (opționale, dar obligatorii la servit).
Mod de preparare
Se curăță peștii de solzi, intestine, capuri și cozi (pentru ai curăța mai ușor de solzi folosiți cuțitul economic; eu am folosit capetele si cozile la borșul de pește) și se clătesc ușor cu apă rece pentru a înlătura eventualele reminescențe.
Se lasă la zvântat câteva minute pe prosoape absorbante. Se săreaza pe ambele părți (după gust).
Într-o tigaie încăpătoare se încălzește ulei suficient iar când acesta este destul de fierbinte se pun peștii (fără ai suprapune). Se prăjesc îngăduit (la foc potrivit) pe ambele părți, până devin aurii, după care se scot pe șervete absorbante.
Se servesc calzi, cu diverse sosuri și mămăliguță.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pesti mici prajiti crocant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|