Caldeirada de peste cod (bacalhau)

Postat de cristeena20 in Peste
30 Iun 2016 | 2009 vizualizari
Caldeirada de peste cod (bacalhau)

Inca una din retetele tipice portugheze, avand la baza pestele. Normal reteta se face cu diferite tipuri de peste, dar eu am facut o varianta cu pestele cod bacalhau-uscat. A iesit un fel de papricas romanesc de cartofi, o mancare usoara si cu un gust deosebit de peste. 

Ingrediente

  • 300-500 gr peste cod bacalhau
  • 1 kg cartofi
  • 1/2 ardei gras verde
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 cepe
  • patrunjel verde
  • 2 foi de dafin
  • 2 rosii bine coapte
  • 2 rosii din conserva fara pielita
  • sare
  • piper alb
  • ulei de masline
  • 2 pahare de vin alb

Mod de preparare

Felul acesta de mancare se face inainte de a fi servit cu o ora. Pestele trebuie sa fie deja inmuiat in apa si desarat. 

Cartofii ii curatam si ii taiem rondele mai groase. Sunt de preferat cartofii rosii. Ardeii se taie felii potrivite, ceapa se taie julien, rosiile la fel,  felii mai subtiri, iar rosiile din conserva se zdrobesc usor cu mana.

Intr-o oala cu peretii nu foarte inalti, dar sa fie destul de incapatoare punem pe fund putina ceapa taiata rondele, felii de rosii, dafin, patrunjel verde si putin din ardeiul feliat. Punem un strat de cartofi, apoi bucatile de peste. Urmeaza rosiile din conserva zdrobite si repetam cu cartofi, ceapa, ardei, dafin, patrunjel verde si iar peste. Alternam, ultimul strat trebuie sa fie de cartofi si rosii. Nu uitam sa presaram cu sare la fiecare strat si cu ulei de malsine. Turnam ulei de masline cu generozitate si vinul si punem la foc mediu acoperind vasul, fara a amesteca deloc! In 30-35 minute e gata si luam de pe foc. Dupa 20 minute cand a stat la odihnit servim cu grija.

Daca ti-a placut reteta noastra "Caldeirada de peste cod (bacalhau)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Retete similare

Saramura de crap

Postat de Moni_alex

Saramura de crap

De curatat si taiat crapul, sotul s-a ocupat, el l-a curatat de solzi, l-a taiat bucati, capatana si coada le-am pastrat pentru ciorba. Bucatile de peste le-am condimentat cu sare, cimbru si...

Citeste continuarea

Peste la tava, pe pat de legume

Postat de Ina

Peste la tava, pe pat de legume

Curatam pestele, il spalam si-l taiem in fasii de 2 cm. grosime pe care le  condimentam cu sare, le trecem prin faina si le prajim cate un minut pe fiecare parte in ulei incins. ...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 30.06.2016, 20:03
vin la masa
la 30.06.2016, 20:17
Interesant !
la 30.06.2016, 20:19
Bun bun!
la 30.06.2016, 20:32
la 30.06.2016, 20:46

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking