Pesti mici prajiti crocant

Postat de ela2015 in Peste
4 Mai 2016 | 10437 vizualizari
Pesti mici prajiti crocant

Retete de Pasti Recunosc că sunt fan pește, asta până în momentul în care trebuie să îi curăț și să îi pregătesc pentru prăjit sau copt. Dar de voie, de nevoie și înarmată cu multă răbdare trec și peste acest pas știind că voi pune pe masă ceva bun și sănătos.

Ingrediente

  • 600 gr. pești mici (biban, roșioară, caras de 10-15 cm);
  • sare;
  • ulei pentru prăjit;
  • felii de lămâie, sosuri (mujdei, suc de roșii, saramură), mămăligă (opționale, dar obligatorii la servit).

Mod de preparare

Se curăță peștii de solzi, intestine, capuri și cozi (pentru ai curăța mai ușor de solzi folosiți cuțitul economic; eu am folosit capetele si cozile la borșul de pește) și se clătesc ușor cu apă rece pentru a înlătura eventualele reminescențe. 

Se lasă la zvântat câteva minute pe prosoape absorbante. Se săreaza pe ambele părți (după gust).

Într-o tigaie încăpătoare se încălzește ulei suficient iar când acesta este destul de fierbinte se pun peștii (fără ai suprapune). Se prăjesc îngăduit (la foc potrivit) pe ambele părți, până devin aurii, după care se scot pe șervete absorbante.

Se servesc calzi, cu diverse sosuri și mămăliguță. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesti mici prajiti crocant" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chiftelute de peste

Postat de simona72

Chiftelute de peste

Pestii curatati si fara cap, se pun in apa fiarta pt maxim 5 minute. Se lasa sa se raceasca si se curata de piele si oase. Se dau prin robotul de bucatarie si se maruntesc. Cartofii se fierb...

Citeste continuarea

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Postat de vasimur

Crap la cuptor cu legume, in sos de rosii

Curățarea peștelui: Se curăță peștele de solzi și se îndepărtează intestinele. Se spală bine și se mai lasă cca 1/2 oră în apă rece. Se îndepărtează capul și...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.05.2016, 12:34
la 04.05.2016, 12:39
la 04.05.2016, 12:43
cel mai bun pestele mic!
la 04.05.2016, 13:17
Yamii
la 04.05.2016, 13:22

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking