Ingrediente
- 12 picioare de pasare/ gheare ( mai dolofane)
- 80 ml ulei
- 50 ml sos de soia
- 1 fir ceapa verde ( sau praz )
- 5-6 catei de usturoi
- ardei iute uscat ( optional )
- cateva seminte de anason
- cateva felii fine de ghimbir
- 1 conserva de ciuperci
Mod de preparare
Ghearele curatate si spalate se stropesc cu sos de soia, apoi se pun la prajit, in ulei. Adaugam o cescuta cu apa si condimentele ( anason, ceapa/praz, ghimbir, ardei iute uscat, usturoi), dupa care lasam sa se prajeasca totul cca 20 de minute, amestecand continuu pentru rumenire uniforma.
In ultimile 10 minute adaugam si ciupercile, scurse bine de zeama in care au fost conservate. Colagenul scurs din ghearele de pasare va ingrosa sosul si-l va face usor lipicios.
Cand ghearele sunt suficient de rumene, oprim focul si servim.
sursa reteta
Daca ti-a placut reteta noastra "Picioare de pasare Phoenix" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (41)
|