Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor

Postat de TAB1TA in Curcan
3 Mai 2020 | 7779 vizualizari
Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor

Inspiratie: https://www.youtube.com/watch?v=COMd2hHAHwE Un preparat foarte gustos si special.

Ingrediente

  • 400 g piept de curcan
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 10 frunze de salvie
  • 4 crengute cimbru
  • 1 lingurita rozmarin uscat
  • 3 catei mari de usturoi
  • 1 lingurita boia
  • amestec de condimente picante
  • sare
  • piper

Mod de preparare

 

Am tocat marunt frunzele de salvie si crengutele de cimbru.

 Am tocat marunt usturoiul.

  Intr-un castron am pus mustarul, uleiul de masline, salvia, cimbrul, rozmarinul, boia, sarea si piperul. Am adaugat si usturoiul.  Am amestecat bine totul pana s-a format o pasta. 

 Am sters bine carnea de curcan.  Am uns pe toate partile cu marinada pregatita ca sa fie acoperit complet de crusta de mustar si ierburi aromatice. Vor fragezi pieptul de curcan si va fi moale si suculent.  L-am pus intr-o punga alimentare si l-am lasat la frigider pentru 5 ore.

 Dupa acest timp, l-am scos din punga si l-am pus intr-un vas termorezistent. L-am lasat 30 de minute sa stea pana a ajuns la temperatura camerei. 

Intre timp am incalzit cuptorul la 180° C.

 Am mai presarat pe deasupra putin rozmarin uscat, amestec de condimente picante si cimbru.

 Am acoperit cu capac.  Am introdus vasul in cuptor pentru aproximativ 1 ora.

 Cu 10 minute inainte, am scos capacul ca sa se rumeneasca frumos pe deasupra.

 Dupa expirarea timpului, l-am lasat acoperit inca cateva minute.

 Am scos pe un platou pieptul de curcan, apoi l-am feliat.

 Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan marinat in crusta de mustar si ierburi aromatice la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Pulpa de curcan la cuptor

Postat de mirela0911

Pulpa de curcan la cuptor

Se spala carnea, apoi se sterge bine de apa cu prosoape absorbante. Se cresteaza pe fiecare parte in 3-4 locuri. Intr-un bol se amesteca sarea, piperul si boiaua cu uleiul. Cu acest amestec se ung...

Citeste continuarea

Chiftele cu cartofi la cuptor

Postat de oanapl

Chiftele cu cartofi la cuptor

Chiftele: peste carnea tocata, adaugi ceapa spalata si curatata data pe razatoarea cu orificii mici. Adaugi si restul ingredientelor, omogenizezi si lasi deoparte pana pregatesti cartofii....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.05.2020, 09:19
la 03.05.2020, 09:47
Bun!
la 03.05.2020, 09:49
Tare gustos!
la 03.05.2020, 09:58
la 03.05.2020, 10:08
Foarte bun...!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking