Piept de curcan marinat - la gratar

Postat de mihaelar63 in Curcan
27 Apr 2015 | 9486 vizualizari
Piept de curcan marinat - la gratar

Dupa aceasta reteta nu am sa mai bat piept de curcan sau pui si apoi sa-l pun la gratar-grill. In loc sa mananc ,,uscatele'' pieptul a iesit deosebit de fraged. Cantitatile sunt strict orientaive .Nu am pus condimente foarte picante pentru ca am avut si copii la masa .

Ingrediente

  • 1.5 kg piept curcan
  • 4 catei usturoi
  • 200 gr cascaval Ementaler feliat [ se topeste mai rapid ]
  • 50 ml ulei susan - presat la rece
  • 50 ml vin alb
  • 50 ml sos soia
  • 50 ml otet zmeura : http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-zmeura-65973.html
  • 50 ml zeama lamaie 1 lingura cimbrisor tocat
  • 1 lingura rozmarin tocat
  • 1 lingurita boia ardei
  • sare roz
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Bucatile de  carne se spala si se transeaza in bucati mari  cam de 2-3 degete grosime .
  2. Am curatat si zdrobit usor cateii de usturoi .
  3. Am amestecat ingredientele - mai putin cascavalul .
  4. Am pus amestecul pentru marinata peste carne .
  5. Am pus carnea pentru marinat in punga de plastic  gros [ cu fermoar] si am dat la rece .
  6. Pieptul se poate pune la marinat si de pe o zi pe alta . Eu am tinut la marinat de dimineata pana dupa-masa , aproximativ 8 ore .
  7. Am pregatit carnea de curcan la gratar folosind un suport dreptunghiular , cu maner -inoxidabil. Foarte util - se poate intoarce cu usurinta toate bucatile deodata si se impiedica arderea carnii daca plita este prea incinsa .
  8. Cand bucatile de carne au fost patrunse medium , am pus peste fiecare bucati de Ementaler si le-am scos intr-un vas inox . Le-am tinut acoperite 5-10 minute cat s-au odihnit si cascavalul s-a topit si a prins aderenta .
  9. Am feliat bucatile de curcan , am decorat cu verdeata si am servit insotit de legume .
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan marinat - la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Salata de ciuperci cu smantana, castraveti murati si curcan

Postat de mihaelar63

Salata de ciuperci cu smantana, castraveti murati si curcan

Smantana se amesteca cu ulei, mustar si sare . Ciupercile se scurg de lichid, se limpezesc si se taie mai marunt daca este cazul . Se toaca usturoiul, castravetele murat, gogosarul marinat ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2015, 12:26
delicios!!
la 27.04.2015, 12:35
la 27.04.2015, 12:36
ce bun!
la 27.04.2015, 13:08
Ce bun trebuie sa fie!
la 27.04.2015, 13:21
Asta da bunatate!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking