Ingrediente
- 1.5 kg piept curcan
- 4 catei usturoi
- 200 gr cascaval Ementaler feliat [ se topeste mai rapid ]
- 50 ml ulei susan - presat la rece
- 50 ml vin alb
- 50 ml sos soia
- 50 ml otet zmeura : http://www.bucataras.ro/retete/otet-de-zmeura-65973.html
- 50 ml zeama lamaie 1 lingura cimbrisor tocat
- 1 lingura rozmarin tocat
- 1 lingurita boia ardei
- sare roz
- patrunjel verde
Mod de preparare
- Bucatile de carne se spala si se transeaza in bucati mari cam de 2-3 degete grosime .
- Am curatat si zdrobit usor cateii de usturoi .
- Am amestecat ingredientele - mai putin cascavalul .
- Am pus amestecul pentru marinata peste carne .
- Am pus carnea pentru marinat in punga de plastic gros [ cu fermoar] si am dat la rece .
- Pieptul se poate pune la marinat si de pe o zi pe alta . Eu am tinut la marinat de dimineata pana dupa-masa , aproximativ 8 ore .
- Am pregatit carnea de curcan la gratar folosind un suport dreptunghiular , cu maner -inoxidabil. Foarte util - se poate intoarce cu usurinta toate bucatile deodata si se impiedica arderea carnii daca plita este prea incinsa .
- Cand bucatile de carne au fost patrunse medium , am pus peste fiecare bucati de Ementaler si le-am scos intr-un vas inox . Le-am tinut acoperite 5-10 minute cat s-au odihnit si cascavalul s-a topit si a prins aderenta .
- Am feliat bucatile de curcan , am decorat cu verdeata si am servit insotit de legume .
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan marinat - la gratar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|