Piept de gasca cu sos de portocale si varza rosie fiarta in vin

Postat de Ina in
10 Iul 2018 | 4689 vizualizari
Piept de gasca cu sos de portocale si varza rosie fiarta in vin

"Gătesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale" Carnea de gasca este o carne foarte sanatoasa, mai ales cand este crescuta in curte. Specialistii in gastronomie recomanda pentru carnea de rata/gasca o combinatie dulce, asa ca am ales sa prepar pieptul de gasca cu varza rosie, sos de portocale si inegalabilele condimente cu ingrediente naturale de la Delikat. Desi multora o sa vi se para cidata combinatia de ingrediente, va garantez ca rezultatul este unul delicios :X 

Ingrediente

  • 1 piept de gasca (de curte)
  • 1/2 varza rosie
  • 1 ceapa
  • 2 portocale
  • vin rosu ( cat sa acopere varza in tigaie )
  • 20 g unt
  • sare
  • piper de la Delikat
  • condiment pentru carne de la Delikat
  • frunze proaspete de cimbru sau alte ierburi aromate

Mod de preparare

Incepem cu partea care necesita timp mai indelundat de gatire: varza fiarta in vin. 

Curatam ceapa si o tocam solzisori.

Tocam varza si o frecam cu putin zahar inainte de a o pune la foc, pentru a se inmuia putin.

Intr-o cratita punem varza si ceapa tocate, le acoperim cu vin rosu si lasam la foc mic pana se evapora tot vinul si obtinem o varza usor crocanta care seamana cu o dulceata.

Luam pieptul de gasca si, ajutandu-ne de varful unui cutit, crestam pielea si carnea de-a lungul muchiei de os si desprindem doua bucati mai mici de piept dezosat. Curatam de surplusul de grasime si pielite de pe partea cu carne. Nu aruncam bucatile taiate, le vom pune in varza pentru un plus de gust.

Daca privim bucata de piept dinspre partea cu carne, nu trebuie sa vedem pielea de dedesubt, ea trebuind sa fie la acelasi nivel cu carnea pentru a nu se rula la prajire si a forma un cosulet. Deci vom taia tot surplusul si-l vom folosi la varza.

Intoarcem pieptul cu pielea in sus si crestam pielea cu grasime in lung si-n lat obtinand un grilaj. Nu punem sare pe carne, intrucat sarea deshidrateaza carnea aflata in procesul de gatire si aceasta isi pierde suculenta si fragezimea.

Incingem bine o tigaie fara ulei si asezam pieptul in tigaie mai intai pe partea cu pielea. In felul acesta toata grasimea se va topi, nefiind nevoie sa adaugam ulei. Daca tigaia nu este suficient  de incinsa, carnea nu se va praji, ci se va fierbe, pierzandu-si suculenta si culoarea. Intoarcem pieptul pe partea cu carne si continuam prajirea. 

Grasimea scursa de la bucatile de carne o vom turna toata peste varza, imbunatatind astfel si mai mult gustul acesteia.

Luam doua portocale carora le spalam bine coaja. Dintr-o portocala radem coaja fara a ajunge la partea alba care este amara la gatire. Restul cojii o indepartam cu cutitul si taiem felii de portocala, avand grija sa nu avem pe felii si membranele separatoare. 

Scoatem pieptul din tigaie si-l bagam pentru 6-8 minute in cuptorul incins la 190 grade C .

Intr-o alta tigaie stoarcem zeama de la o portocala si o punem la foc mic. Adaugam sare si piper, apoi o lingura de zahar pentru gust si textura. Amestecam si lasam pe foc pana ce sosul se ingroasa.

Dam tigaia de pe foc si adaugam coaja rasa de portocala amestecand usor. Daca am fi fiert sosul impreuna cu coaja, aceasta ar fi capatat gust amar, de aceea se adauga in sos numai dupa ce acesta a fost luat de pe foc. Adaugam in sos si feliile de portocala si nu mai amestecam pentru a nu le zdrobi.

Scoatem pieptul din cuptor si-l lasam putin sa se odihneasca, dupa care il feliem. Condimentam cu sare, piper si condiment pentru carne de la Delikat.

Asezam pe farfurie varza calita usor scursa de sirop, peste ea bucati de carne si felii de portocala din sos. 

Sosul ramas il punem iar pe foc impreuna cu un 20 g de unt, apoi il adaugam in farfurie si pe bucatile de carne.

Pentru un plus de aroma, am adaugat frunze proaspete de cimbru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de gasca cu sos de portocale si varza rosie fiarta in vin" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (52)

Comentarii

la 10.07.2018, 21:35
Deci e gascan, ca sa nu ma mai aburesti.... destul ai dat-o in sosur trendy-flendy....recunosc ca eu sunt mai conservatoare......
la 10.07.2018, 21:36
Ce farfurie frumoasa! De chef!
la 10.07.2018, 21:37
suna aiurea "piept de gascan
la 10.07.2018, 21:37
la 10.07.2018, 21:37
Buna combinatia!

Vezi toate comentariile (52)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking