Piept de porc cu fasole boabe

Postat de ctlina in Mancaruri cu carne
10 Mar 2019 | 3525 vizualizari
Piept de porc cu fasole boabe

O mancare delicioasa si renconfortanta. Am folosit fasole boabe noua, curatata si apoi congelata. Pieptul meu de porc era de calitate, proaspat, asezonat si rulat.  L-am cumparat asa dar il puteti rula de casa. Puneti pieptul cu partea cu soric pe masa. Taiati-l intr-o forma patrata, asezonati-l cu sare, piper, usturoi si cimbru. Rulati-l, soricul va fi la exterieur si legati-l cu sfoara de bucatarie. https://www.blogulluicatalina.com/2019/03/piept-de-porc-cu-fasole-boabe.html

Ingrediente

  • 500 g de piept de porc proaspat rulat
  • 2 morcovi
  • 1 tija de telina
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 4 cuisoare
  • sare, piper
  • cimbru uscat
  • 1 foaie de dafin
  • 500 g fasole boabe noua curatata si apoi congelata
  • 3 morcovi
  • 2 linguri bulion concentrat de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • paprika

Mod de preparare

Intr-o oala plina cu apa puneti carnea, jumate de ceapa cu 4 cuisoare infipte in ea, 2 morcovi spalati si curatati, telina, 1 catel de usturoi curatat, foiaa de dafin si cimbru usccat.

Fierbeti la foc potrivit timp de 1 ora. (Dupa o noapte la frigider o  puteti consuma ca un preparat de casa,  rece o taiati in felii fine)

Scoateti carnea si lasati-o sa se raceasca un pic. Filtrati si pastrati supa in care a fiert.

Spalati, curatati si taiati in rondele 3 morcovi.

Tocati marunt ceapa ramasa si usturoiul.

Intr-o cocota incalziti uleiul si reveniti carnea pe toate partile. Puneti ceapa si usturoiul.

Adaugati morcovii si reveniti totul impreuna. Puneti fasolea congelata, paprika si gatiti impreuna timp de 5 minute. Scoateti carnea.

Diluati bulionul intr-un pahar mare de supa.

Varsati-l peste fasole si acoperiti totul cu apa fiarta.

Puneti sare, piper si gatiti la foc potrivit timp de 20 de minute.

Taiati carnea in felii si adaugati-o peste fasole.

Gatiti impreuna in jur de 20 de minute.

Verificati daca fasolea este fiarta si adaugati supa daca mai trebuie.

Serviti fierbinte !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc cu fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman

Postat de mihaelar63

Fasole boabe cu jambon si piept afumat- la vas roman

Jambonul si pieptul afumat se spala bine. Spalati si boabele de fasole. Puneti carnurile si fasolea la fiert. Dupa ce dau in clocot 15 minute, aruncati apa. Puneti din...

Citeste continuarea

Facaluita lu’ Godina la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

Postat de simona72

Facaluita lu’ Godina la slow cooker Crock-Pot 4,7 L Digital

Bucata de piept de porc trebuie sa fie cu soric si cu straturi de carne si grasime. Cu un cutit radem soricul pentru a indeparta eventualele reziduri dupa parlirea porcului. Spalam bine carnea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.03.2019, 20:08
la 10.03.2019, 20:08
la 10.03.2019, 20:19
la 10.03.2019, 20:25
Tare gustos...!
la 10.03.2019, 20:53
Aici ma asez la masa...

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking