Piept de porc fiert in bere

Postat de oanapl in Porc
6 Oct 2019 | 4844 vizualizari
Piept de porc fiert in bere

Pentru a obține o carne de porc fragedă și delicioasă vă recomand să o fierbeți în bere. Cu siguranță rezultatul va fi pe placul vostru. Îi mulțumesc bucatarasului pentru acest pont. 

Ingrediente

  • 1 buc piept de porc (1.5 kg)
  • 2 litri bere (cât să acopere)
  • 3 buc foi de dafin
  • 2 morcovi
  • ½ buc țelină
  • 1 ceapă
  • 1 păstârnac
  • 1 pătrunjel rădăcină
  • 1 lingură piper boabe
  • Sare (dupa gust )
  • cimbru
  • Pentru glazură:
  • 4 linguri sos de soia
  • 2 linguri miere
  • 1 linguriță boia dulce
  • 2 linguri cremă de otet balsamic
  • 1 linguriță condimente pentru carne de porc
  • Piper
  • Pentru garnitură:
  • 400 g mix de legume
  • Oregano
  • Cimbrișor
  • Sare
  • 2-3 linguri de bulion
  • O căniță de apă

Mod de preparare

Tai pieptul de porc în două și pui bucățile de carne într-o oală încăpătoare. 
Pui foile de dafin, cimbrul și boabele de piper în oală, urmate de morcovi, țelină și ceapă. Adaugi berea (cât să acopere).
Pui la fiert pe foc potrivit, până când carnea devine ff fragedă (cca 2 ore). Eu am păstrat o bucată de carne și am congelat-o (iar când vom avea poftă, o voi scoate și o voi decongela, apoi o voi pregăti pentru câteva minute la cuptor), iar cealaltă bucată am uns-o cu un amestec de sos de soia, cremă de oțet balsamic, miere, boia dulce si condimente pentru carne de porc. 

Ungi bine pieptul de porc și îl bagi la cuptor la 180 de grade pentru cca 10-12 minute. 
După aceea, îl scoți, îl întorci și îl ungi și pe partea cealaltă și îl mai lași la cuptor pentru încă 4 minute.

În ultimele 2 minute crești temperatura cuptorului la 210 grade C, pentru a se realiza o glazură lipicioasă.

Pentru garnitură am pus la fiert legumele cu condimentele și bulionul și am adăugat o căniță de apă. Am lăsat să fiarbă la foc potrivit, până când a scăzut apa și legumele au fiert.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc fiert in bere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza

Postat de Constelatialeu

Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza

Iata cum se prepara Reteta de piept de porc afumat copt in foi de varza Mai intai am pisat piperul, apoi am ales foile de varza mai mari, ca sa pot sa imbrac bine pieptul de porc. Am intins 2-3...

Citeste continuarea

Cotlet cu rosii si cascaval la cuptor

Postat de rocsi_1612

Cotlet cu rosii si cascaval la cuptor

Spalati cotletul apoi il stergeti cu niste servetele. Taiati felii cam de 2 cm grosime, dar nu pana jos, baza trebuie sa ramana intreaga. Intr-un bol puneti mustarul, ketchup-ul, zeama de lamaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.10.2019, 20:46
Am mai auzit de pregatirea carnii in bere, dar nu am incercat niciodata. Oricum arata foarte bine!
la 06.10.2019, 20:52
Mulțumesc Rocsi! Să știi că e foarte fragedă și gustoasă carnea. Merită încercată rețeta.
la 06.10.2019, 20:52
Bun!
la 06.10.2019, 20:59
Adica e cherchelit ?
la 06.10.2019, 21:19
Bun trebuie sa fie!

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking