Ingrediente
- piept de porc cu șorici o bucată de cca. 1000 g,
- zeamă de varză cca. 1000 ml,
- cimbru uscat,
- amestec de piper boabe, negru, roșu,
- coriandru și semințe de muștar 1 lingură,
- foi de dafin 2-3 bucăți,
- boia dulce de ardei 3-4 linguri,
- usturoi 5-6 căței
Mod de preparare
Pieptul de porc, se curăță de eventualele fire de păr, adică se pârlește un pic la flacăra aragazului.
Apoi se crestează, adică în felii, fără să se taie soriciul.
Se asezonează de mirodenii, se pune pieptul de porc, într-un vas mai înalt, se adaugă zeama de varză și se pune la fiert, la foc mic, neacoperit cca. 1 oră, până se pătrundea carnea.
Se scoate din zeamă, apoi se lasă la răcorit cca. 15 minute, după ce se ”masează” cu boia de ardei dulce și usturoi pisat, apoi se dă la rece, cel mai bine până a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc fiert in zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|