Ingrediente
- 1 kg piept de porc
- 1 varză mică de cca 1 kg
- 1-2 cepe medii
- 5-6 căței de usturoi
- 1-2 rădăcini de morcov
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1/2 țelină mică
- 1-2 roșii mari
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 500 ml suc de roșii
Mod de preparare
Se curăță și se spală bine legumele. Morcovul și pătrunjelul se taie rondele iar țelina, cubulețe. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele iar usturoiul, feliuțe subțiri. Varza se taie fâșii subțiri și lungi. Se așează varza într-o tavă și se ornează cu legumele. Deasupra se pun bucățile de piept de porc porționate, roșia tăiată felii, se condimentează, se toarnă uleiul, sucul de roșii și apă, ca să le cuprindă. Se dă la cuptor și se lasă până ce scade și se rumenește, cca 30-45 minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească puțin. Se servește cu murături, dacă se dorește.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|