Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

Postat de vasimur in Porc
11 Dec 2017 | 3573 vizualizari
Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii

Este o mâncare gustoasă, ușor de făcut și dietetică. Din ingredientele de mai jos au rezultat 8 porții.  

Ingrediente

  • 1 kg piept de porc
  • 1 varză mică de cca 1 kg
  • 1-2 cepe medii
  • 5-6 căței de usturoi
  • 1-2 rădăcini de morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1/2 țelină mică
  • 1-2 roșii mari
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 500 ml suc de roșii

Mod de preparare

Se curăță și se spală bine legumele. Morcovul și pătrunjelul se taie rondele iar țelina, cubulețe. Se curăță ceapa, se spală și se taie rondele iar usturoiul, feliuțe subțiri. Varza se taie fâșii subțiri și lungi. Se așează varza într-o tavă și se ornează cu legumele. Deasupra se pun bucățile de piept de porc porționate, roșia tăiată felii, se condimentează, se toarnă uleiul, sucul de roșii și apă, ca să le cuprindă. Se dă la cuptor și se lasă până ce scade și se rumenește, cca 30-45 minute. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcorească puțin. Se servește cu murături, dacă se dorește.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de porc la cuptor, cu varza dulce, in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Postat de Patricia_Iordache_79

Rulada din carne de porc umpluta cu ou si ciuperci

Punem oul la fiert. Trebuie sa aiba galbenusul tare asa ca il lasam la fiert aproximativ 8 minute. Tocam cozile de ceapa, patrunjelul si feliem ciupercile (daca nu le avem deja feliate)....

Citeste continuarea

Tocana cu carne de porc si ardei copt

Postat de Constelatialeu

Tocana cu carne de porc si ardei copt

Punem la copt ardeii, apoi curatam ceapa si o taiem marunt, rosiile le decojim si le dam pe razatoare. Carnea o taiem cubulete mici. Intr-o cratita, punem la incins uleiul si apoi bucatelele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.12.2017, 19:10
Bun!
la 11.12.2017, 19:14
Și bun și aspectuos!
la 11.12.2017, 19:34
Ma scuzati, dar aici vin neinvitata....
la 11.12.2017, 19:34
yammy
la 11.12.2017, 19:44

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking