Piept de pui cu cartofi la punga cu sos de gutui

Postat de andaoana in Pui
6 Noi 2013 | 4667 vizualizari
Piept de pui cu cartofi la punga cu sos de gutui

Pentru cand nu aveti chef sa stati langa cratita si nu aveti scula din aia desteapta :)

Ingrediente

Puiul

  • 1 bucata piept pui
  • 5 cepe mai mici
  • 2 frunze telina
  • sare
  • piper
  • 1 lamaie
  • 1 lingura ulei masline
  • Cartofii
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • 1 lingura ulei
  • 50 gr unt
  • Sos gutui
  • 2 gutui
  • 1 lingura zahar
  • 50 gr unt
  • 1 lingurita ulei
  • 150 ml smantana
  • sare
  • o jumate lingurita scortisoara
  • Extra 2 pungi de copt

Mod de preparare

Puiul

Puiul il spalam si il condimentam cu sare si piper .

Il asezam intr-un castron si stoarcem peste el zeama de lamaie .

Frecam bine bucata de carne , punem deasupra o ceapa mica curatata si taiata rondele si firele de telina .

Acoperim si lasam la frigider cateva ore sau chiar pana a doua zi.

Pregatim o punga de copt si asezam in ea pieptul de pui macerat , punem si o lingura ulei masline .

Legam punga si scuturam putin.

Punem intr-o tava si lasam deoparte pana cand pregatim si cartofii .

Cartofii

Cartofii ii curatam de coaja , ii spalam si daca sunt mai mari atunci ii taiem . Ai mei au fost mai mici (de la mama ) .

Punem peste ei sare , piper (daca doriti ) si ii amestecam bine.

II turnam in alta punga de copt si turnam uleiul .

Scuturam punga si dup ace se imparstie uleiul peste tot punem deasupra bucata de unt.

Legam punga si punem langa pui in tava.

Dam la cuptor preincalzit la 200 grade pentru 20 minute .

Dupa 20 minute intepam pungile si mai lasam 10-20 minute.

Sosul

Gutuiele le spalam bine, si le curatam de samburi .

Le taiem cubulete mici si intr-o craticioara punem  untul si uleiul .

Cand sunt calde adaugam gutuiele , zaharul , sare si scortisoara .

Lasam pe foc acoperite cu un capac si amestecam din cand in cand.

Cand gutuiele s-au inmuiat oprim focul si le lasam sa se raceasca .

Adaugam smantana amestecand bine .

Asezam pe farfurie si servim

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu cartofi la punga cu sos de gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Perisoare de pui cu smantana

Postat de Dya

Perisoare de pui cu smantana

Tocam pieptul de pui (daca nu l-am cumparat deja tocat), adaugam cele doua oua si sarea si piperul dupa gust. Omogenizam compozitia si formam perisoarele pe care le vom pune impreuna cu supa de...

Citeste continuarea

Aripioare de pui umplute cu branza

Postat de Oana

Aripioare de pui umplute cu branza

Aripioarele se spala bine si se sterg cu un servet de hartie. Cu ajutorul unui cutit mic si ascutit se desface usor pielea de deasupra aripioarei. Branza rasa se amesteca cu usturoiul verde...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.11.2013, 12:20
immm ce avem noi aici
la 06.11.2013, 12:27
Nu poate sa fie decit foarte buni :<D>
la 06.11.2013, 12:27
:<D>
la 06.11.2013, 12:33
interesanta reteta
la 06.11.2013, 12:38
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking