Ingrediente
- 2 piepti de pui dezosati
- 3 linguri sos de soia
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- busuioc uscat
- 2 linguri ulei de masline
- usturoi pudra
- Pentru gogosarii in sos:
- 4 gogosari mari
- 2 cepe
- 3 catei de usturoi
- 2 linguri de mustar
- sare
- piper
- 2 linguri de sos dulce picant
- 2 linguri ulei de masline
- patrunjel verde
Mod de preparare
Pieptul de pui il spalati, il stergeti cu niste servetele. Fiecare jumatate de piept de pui o taiati in doua pe lungime, sa obtineti niste felii mai groase. Amestecati toate condimentele, puneti pieptul de pui. Invartiti totul, acoperiti puiul si il dati o ora la frigider. Incingeti o tigaie grill, puneti bucatile de pui. Le rumeniti pe ambele parti. Le scoateti intr-o tava cu hartie de copt. Introduceti tava cu pui in cuptorul incins, la 190 de grade, pentru 15 minute.
Intre timp pregatiti gogosarii in sos: Gogosarii spalati, ii curatati de cotor, seminte si ii taiati fasii potrivit de groase. Ceapa curata o tocati marunt. Usturoiul curatat il maruntiti. Intr-o tigaie puneti uleiul, ceapa si usturoiul. Dati drumul la aragaz, focul sa fie potrivit, sotati 2 minute. Puneti gogosarii, mai sotati 2 minute. Picurati cate putina apa, pana gogosarii se inmoaie, dar sa ramana usor crocanti. Presarati sare si piper. Adaugati mustarul, sosul dulce picat si mai lasati cam 1 minut pe foc.
Puneti pe un platou gogosari in sos, bucati de pui si presarati patrunjel verde tocat. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu gogosari in sos" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|