Pieptul de pui l-am taiat în doua pe grosime, obtinând felii mai subtiri.
Untul moale l-am amestecat cu ierburile italiene, apoi am uns cu el cele doua felii de piept de pui. Am pus cate-o crenguta de rozmarin si am pliat bucatile de carne, cu untul la interior.
Dupa aceasta operatiune, am tavalit bucatile de carne prin ierburi cu boia si condiment pentru pui.
Le-am acoperit cu folie si le-am lasat la frigider pentru o ora.
Dupa acest timp, am prajit pieptul de pui, pe ambele parti, într-o tigaie.
Carnea va avea o culoare foarte frumoasa datorita ierburilor cu boia.
Am transferat apoi carnea într-o tava pentru cuptor, am pus la cuptor, la 200 de grade C, pâna ce aceasta a fost patrunsa bine, dar a ramas totusi suculenta.
Din când în când, am mai stropit carnea cu grasimea din tava.
Pentru budinca de cartofi si telina, am pus cartofii la fiert în coaja.
Separat am pus si telina curatata, taiata felii, sa fiarba în apa cu sare.
Când cartofii s-au fiert, i-am curatat. Am scurs si telina si apoi le-am pasat împreuna cu laptele fierbinte.
Am adaugat un ou, cascaval razuit, condiment pentru cartofi Delikat si piper.
Am pus compozitia în vase ramekine, unse cu unt, am mai presarat deasupra cascaval razuit si am pus la cuptor, la 200 de grade C, pentru 20 de minute.
Pentru sosul gorgonzola, am topit untul, am pus crema de brânza, gorgonzola si smântâna. Am lasat sa fiarba câteva minute, am pus sare si piper si am luat vasul de pe foc.
Am servit pieptul de pui cu sos gorgonzola, alaturi de budinca de cartofi si ţelina.
S-aveţi poftă !!!