Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola

Postat de diaconta in Retete Delikat
23 Iun 2018 | 2217 vizualizari
Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola

Noua gamă de condimente Delikat, realizate din ingrediente 100% naturale, include două categorii de produse: condimente simple şi condimente specializate. Intr-o paletă diversificată, vom găsi 20 de noi variante de condimente, special create pentru a îmbogăţi opţiunile culinare cu arome autentice, un amestec perfect de ierburi şi condimente. Indiferent dacă alegeţi să gătiţi mâncăruri cu carne, mâncăruri de legume sau doar salate, veţi găsi combinaţia potrivită de condimente Delikat. Amestecul de ierburi şi boia va da cărnii o culoare apetisantă şi un gust deosebit. Amestecul de ierburi italiene dă preparatelor o aromă deosebită.

Ingrediente

  • 2 buc piept de pui fara os si piele
  • 50 g unt
  • Condiment pentru pui
  • 1 lingurita ierburi italiene
  • 1 lingurita ierburi cu boia
  • 2 crengute de rozmarin

Pentru budinca de cartofi si ţelina:

  • 5 cartofi noi,de marime medie
  • 1 buc radacina ţelina
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 100 g cascaval
  • Condiment pentru cartofi Delikat
  • Piper negru
  • Unt pentru uns formele

Pentru sosul gorgonzola:

  • 100 g crema de brânza Philadelphia
  • 150 g gorgonzola
  • 50 g unt
  • 1 lingura smântâna
  • Sare,piper

Mod de preparare

Pieptul de pui l-am taiat în doua pe grosime, obtinând felii mai subtiri.

Untul moale l-am amestecat cu ierburile italiene, apoi am uns cu el cele doua felii de piept de pui. Am pus cate-o crenguta de rozmarin si am pliat bucatile de carne, cu untul la interior.

Dupa  aceasta operatiune, am tavalit bucatile de carne prin ierburi cu boia si condiment pentru pui.

Le-am acoperit cu folie si le-am lasat la frigider pentru o ora.

Dupa acest timp, am prajit pieptul de pui, pe ambele parti, într-o tigaie.

Carnea va avea o culoare foarte frumoasa datorita ierburilor cu boia.

Am transferat apoi carnea într-o tava pentru cuptor, am pus  la cuptor, la 200 de grade C, pâna ce aceasta a fost patrunsa bine, dar a ramas totusi suculenta.

Din când în când, am mai stropit carnea cu grasimea din tava.

Pentru budinca de cartofi si telina, am pus cartofii la fiert în coaja.

Separat am pus si telina curatata, taiata felii, sa fiarba în apa cu sare.

Când cartofii s-au fiert, i-am curatat. Am scurs si telina si apoi le-am pasat împreuna cu laptele fierbinte.

Am adaugat un ou, cascaval razuit, condiment pentru cartofi Delikat si piper.

Am pus compozitia în vase ramekine, unse cu unt, am mai presarat deasupra cascaval razuit si am pus la cuptor, la 200 de grade C, pentru 20 de minute.

Pentru sosul gorgonzola, am topit untul, am pus crema de brânza, gorgonzola si smântâna. Am lasat sa fiarba câteva minute, am pus sare si piper si am luat vasul de pe foc.

Am servit pieptul de pui cu sos gorgonzola, alaturi de budinca de cartofi si ţelina.

S-aveţi poftă !!!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu ierburi aromatice, budinca de cartofi si telina si sos gorgonzola" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (7)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pulpa de miel cu verdeturi

Postat de panacris

Pulpa de miel cu verdeturi

Pulpa de miel se crestează pe alocuri, se masează cu uleiul de măsline și se pune la prăjit într-o tigaie, atât cât să se formeze o crustă. Apoi se asezonează cu...

Citeste continuarea

Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor

Postat de Oana

Ceafa de porc cu cartofi si porumb la cuptor

Condimenteaza carnea cu sare si piper si condimentele de porc Delikat. Maseaza bine pe toate partile. Pune ulei intr-o tigaie, lasa la incins, apoi pune carnea si rumeneste-o pe ambele parti....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.07.2018, 09:45
Un adevarat festin!
la 06.07.2018, 09:55
Ce bun...!
la 06.07.2018, 10:27
bun bun
la 06.07.2018, 12:21
Delicios!
la 06.07.2018, 19:49
Cum arata!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking