Piept de pui cu miere si mustar in sos alb

Postat de deliciousflavours in Mancaruri cu carne
17 Iul 2012 | 5998 vizualizari
Piept de pui cu miere si mustar in sos alb

Daca nici voua nu va place sa petreceti ore intregi langa foc pe caldurile astea, daca nu va plac mancarurile grele, aceasta mancare este alegerea perfecta. Si unde mai punem faptul ca se si pregateste intr-o clipa :), iar combinatia intre miere si mustar cu un strop de vin alb....mhhhh, o nebunie nu alta!

Ingrediente

  • 1 piept de pui
  • sare, piper
  • 30 gr unt
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura mustar
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri rase faina/amidon
  • 250 ml smantana pentru gatit
  • patrunjel
  • zeama de lamaie

Pentru garnitura:

  • 300 gr mazare proaspata/congelata
  • 150 gr baby carrots
  • 50 gr unt
  • ½ lingurita zahar brun
  • sare, piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Spalam pieptul de pui, il taiem fasiute, apoi condimentam cu sare si piper. Punem untul intr-o tigaie si lasam sa se incinga putin dupa care adaugam pieptul de pui. Amestecam din cand in cand, iar dupa ce s-au albit toate fasiuteleadaugam mierea, apoi mustarul si in final stropim cu vinul alb. Lasam la foc mic pana bucatile de piept de pui devin usor aurii. Separat amestecam faina cu smantana pentru gatit si turnam peste pieptul de pui. Amestecam pana se ingroasa sosul. Este momentul sa stingem focul si presaram deasupra patrunjel tocat. Daca este cazul mai condimentati cu sare si piper.

Garnitura:

Incingem putin untul, adaugam mazarea si morcovii, condimentam cu sare si piper, punem si zaharul brun si lasam sa se inmoaie sub capac. Dupa ce am verificat daca sunt moi, indepartam capacul si mai lasam la foc mic cateva minute. La sfarsit presaram patrunjel tocat si servim cu pofta J

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu miere si mustar in sos alb" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de salata de pui cu mango

Postat de cristeena20

Reteta de salata de pui cu mango

Iata cum se prepara Reteta de salata de pui cu mango Feliile de piept de pui de condimenteaza cu sare, piper, praf de usturoi si curry; stropim cu putin ulei de masline si lasam acoperite...

Citeste continuarea

Piept de pui glazurat

Postat de rhapsody

Piept de pui glazurat

1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. 3. Spalam pieptul de pui, il uscam cu un servet de hartie, il asezonam cu sare, piper si il punem in tigaia...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.07.2012, 14:13
ce bine arata!
la 17.07.2012, 14:17
daca se pregateste asa brepede,vin sa mananc
la 17.07.2012, 14:17
la 17.07.2012, 14:32
frumoasa prezentare
la 17.07.2012, 14:38
Reteta-i super buna ... Mi-ar placea si mie cu miere in cazul cand mi s-ar face sila de viata

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking