Ingrediente
- 550 grame de piept de pui
- 250 grame de cus-cus, cu bob mare
- 100 grame de unt
- 100 grame de mozzarella
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
- 100 ml de supă de pui
- sare
- piper
Mod de preparare
Mai întâi se scoate pieptul de pui de pe os, se curăță de piele și de vițișoare, se spală, se scurge de apă și se taie bucățele.
Se toarnă uleiul de floarea soarelui în tigaie, și când se încălzește puțin se adaugă 50 grame de unt feliat. Când untul s-a topit, se rumenesc frumos bucățelele din piept de pui, întorcându-le din când în când pe toate fețele.
Între timp se fierbe cus-cusul în apă clocotită cu sare, timp de 7-8 minute, după care se clătește în două-trei ape reci și se lasă să se scurgă.
Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pune în ea o jumătate din cantitatea de cus-cus, peste care se pune un strat de mozzarella răzuită și restul de unt, feliat. Se acoperă acest strat cu restul de cus-cus, se condimentează cu sare și piper, se toarnă supa de pui pe întreaga suprafață și se dă tava la cuptor, neacoperită, pentru 15-20 minute.
După acest interval de timp se scoate tava din cuptor, se amestecă ușor straturile de cus-cus și mozzarella și se adaugă bucățelele rumenite de piept de pui, cu untul în care s-au prăjit.
Se acoperă tava cu capacul (sau cu folie alimentară de staniol) și se mai dă la cuptor pentru 10-15 minute.
Se servește cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu mozzarella si cus-cus, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|