Ingrediente
- 600g piept de pui
- 150g quinoa
- 2 căței de usturoi
- boia de ardei dulce
- sare
- piper
- mix de condimente de Provence
- 1/2 ardei gras roșu
- zeamă de lămâie
- 2 linguri ulei de măsline
- pătrunjel verde
Mod de preparare
Se spală carnea de pui și se taie cubulețe, apoi se pune într-un castron și se adaugă zeamă de lămâie, uleiul de măsline și usturoiul tăiau felii și se lasă la macerat 30 de minute.
Quinoa se spală și se pune la înmuiat în apă pentru 30 de minute.
Se încinge o tigaie și se transferă carnea de pui și se călește pe toate părțile până se albește. Se adaugă condimentele, sarea și 2 căni de apă și se lasă să fiarbă.
Separat se pune quinoa la fiert în 3 căni de apă. Se fierbe pentru 15-20 de minute, până când îți dublează volumul și absoarbe toată apa.
Se taie ardeiul felii și se adaugă peste carnea de pui și se lasă să fiarbă câteva minute.
Se adaugă quinoa peste carnea de pui și se amestecă, apoi se lasă să fiarbă câteva minute împreună. Dacă a scăzut toată apa, se adaugă 1/2 căniță de apă.
După ce a scăzut apa se oprește focul și se presară pătrunjelul tocat mărunt.
Se poate stoarce o felie de lămâie deasupra preparatului.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu quinoa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|