Piept de pui cu sos de smantana si muștar

Postat de RODIMUR in Pui
27 Apr 2018 | 4545 vizualizari
Piept de pui cu sos de smantana si muștar

Mie îmi place pieptul de pui oricum (chiar și uscat!) dar ca să-l fac plăcut și celorlalți din casă, îl prepar uneori astfel, cu un sos foarte bun din smântână și muștar. Ca garnitură, de obicei avem cus-cus, sau cartofi natur. De această dată am făcut sparanghel, pentru că eram curioasă în privința acestei legume... Se prepară destul de repede, într-o tigaie pe aragaz. Nu necesită coacere la cuptor.

Ingrediente

  • 300 grame piept de pui
  • 100 ml smântână grasă
  • 1 lingură de muștar clasic
  • 200 ml de supă concentrată
  • 1 ceapă galbenă, tocată fin
  • 2 căței de usturoi
  • 50 grame de unt
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 lingură de făină albă
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Pieptul de pui se curăță de pielițe, se spală și se scurge de apă, după care se porționează în felii cu grosimea de maxim 1,5 cm.

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală și se taie fin.

Se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt frunzele de pătrunjel.

Feliile de piept de pui se tapetează cu făină și apoi se rumenesc ușor pe ambele fețe într-o tigaie în care s-a pus uleiul și jumătate din cantitatea de unt.

Când feliile de piept de pui sunt gata rumenite, se scot din tigaie și se lasă în așteptare. În tigaie se adaugă restul de unt și apoi se călesc ușor, la foc mic, ceapa și usturoiul tocate fin. Se adaugă muștarul, se omogenizează și apoi se subțiază sosul format cu supa concentrată, turnată puțin câte puțin. Se adaugă și smântâna și se lasă sosul să scadă puțin, ca să se îngroașe (2-3 minute) după care se condimentează cu sare și piper. Se adaugă în sos feliile de piept de pui rumenite ușor, se întorc pe ambele fețe, pentru a se îmbiba bine cu sosul din tigaie și după încă 3-4 minute, la foc mic, se ia tigaia de pe aragaz și mâncarea se poate servi, caldă, alături de o garnitură de cus-cus, cartofi natur, orez, sau legume preparate la aburi.

Înainte de servire, se presară frunze de pătrunjel, tocat mărunt.

(De această dată, am preparat sparanghel. După ce l-am curățat de părțile lemnoase, l-am spălat, l-am pus într-o tavă cu: felii de usturoi, sare, piper, câteva linguri de ulei și l-am dat la cuptor, acoperit, pentru 10 minute. După acest interval de timp, am luat folia de aluminiu de deasupra, am rostogolit sparanghelul prin sosul format și l-am mai lăsat la cuptor, descoperit, încă 15 minute.)

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos de smantana si muștar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de piept de pui cu sos de mustar

Postat de cristeena20

Reteta de piept de pui cu sos de mustar

Iata cum se prepara Reteta de piept de pui cu sos de mustar Pieptul de pui se taie felii si se condimenteaza pe ambele parti cu sare, piper, praf de usturoi si stropim cu putin ulei de masline....

Citeste continuarea

Piept de pui la grill, cu legume fierte si sos alb de mustar si smantana

Postat de RODIMUR

Piept de pui la grill, cu legume fierte si sos alb de mustar si smantana

Se curăță pieptul de pui, se spală, se scurge de apă și se porționează. Se prepară un mix din: uleiul de măsline, condimentele Delikat menționate în lista de ingrediente, sare...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.04.2018, 08:56
o mancarica deosebita
la 27.04.2018, 09:12
Mulțumesc, Mihaela!
la 27.04.2018, 09:39
la 27.04.2018, 10:20
Îmi place....
la 27.04.2018, 10:47
Bine, Miki! Chiar merită, pentru că este foarte bun...Iar eu fac, de obicei, mult sos, pentru că așa-mi place...

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking