Piept de pui la grill, cu legume fierte si sos alb de mustar si smantana

Postat de RODIMUR in
9 Aug 2018 | 3086 vizualizari
Piept de pui la grill, cu legume fierte si sos alb de mustar si smantana

"Gătesc cu noile condimente Delikat, cu ingrediente 100% naturale." Mie îmi place mult pieptul de pui, preparat oricum, dar acum am găsit o soluție ca să-l fac plăcut și foarte gustos, inclusiv pentru cei care nu-l agreează în mod deosebit, ca mine. Pentru aceasta am folosit noile condimente Delikat, cu ingrediente naturale 100%, fiind sigură că reușita preparatului este garantată. Și pentru că i-am asociat legume fierte și mai ales sosul cu muștar și smântână, a ieșit un prânz cu totul și cu totul special...! Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care pieptul de pui a stat în baiț, la frigider.

Ingrediente

  • 500 grame piept de pui dezosat
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță de condimente pentru pui Delikat
  • 1 linguriță de ierburi de grădină Delikat
  • 1 linguriță de oregano Delikat
  • sare
  • piper
  • Pentru garnitură:
  • 3 morcovi
  • 2 pătrunjei
  • 1 țelină
  • Pentru sos:
  • 1 ceapă medie
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 25-30 grame de unt
  • 1 lingură încărcată de muștar clasic
  • 2 linguri încărcate de smântână grasă (100 ml)
  • 2 lingurițe de făină albă
  • 200 ml supă concentrată

Mod de preparare

Se curăță pieptul de pui, se spală, se scurge de apă și se porționează.

Se prepară un mix din: uleiul de măsline, condimentele Delikat menționate în lista de ingrediente, sare și piper, se omogenizează și se ung bine, pe ambele fețe, bucățile porționate de piept de pui, după care se acoperă cu o folie alimentară și se dau la frigider pentru cel puțin 30 de minute.

Se curăță legumele, se spală și se pun la fiert cu apă rece. Cel mai bine este ca legumele să fie fierte la aburi...

După cel puțin o jumătate de oră, se scoate pieptul de pui care a stat la baiț, în frigider și se pun pe grillul încins, uns cu ulei în prealabil. Se prepară carnea la grill, la foc mic, întorcând-o pe ambele fețe, ca să se rumenească frumos și să se pătrundă.

Între timp se prepară sosul alb de muștar și smântână, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-alb-cu-mustar-si-smantana-87795.html

Când pieptul de pui s-a rumenit frumos, se pune în farfurii, alături de garnitura de legume fierte și de sosul alb. Se poate presăra pătrunjel tocat. Pentru servire, se va pune în fața fiecărei farfurii, câte un bol mic cu sos alb. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la grill, cu legume fierte si sos alb de mustar si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)

Comentarii

la 09.08.2018, 10:08
la 09.08.2018, 10:10
delicioasa mancarea
la 09.08.2018, 10:13
Mulțumesc frumos, Dalia!
la 09.08.2018, 10:19
As servi un asa meniu!
la 09.08.2018, 10:22
Cu plăcere te servesc, Mirela...! Am observat că și tu prepari adeseori carne de pui... Cred că din cauza uciderii porcilor, în ultimul timp, de acum înainte vom mânca mai ales pui...

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking