Ingrediente
- 500 grame piept de pui dezosat
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 linguriță de condimente pentru pui Delikat
- 1 linguriță de ierburi de grădină Delikat
- 1 linguriță de oregano Delikat
- sare
- piper
- Pentru garnitură:
- 3 morcovi
- 2 pătrunjei
- 1 țelină
- Pentru sos:
- 1 ceapă medie
- 2-3 căței de usturoi
- 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, pentru călit
- 25-30 grame de unt
- 1 lingură încărcată de muștar clasic
- 2 linguri încărcate de smântână grasă (100 ml)
- 2 lingurițe de făină albă
- 200 ml supă concentrată
Mod de preparare
Se curăță pieptul de pui, se spală, se scurge de apă și se porționează.
Se prepară un mix din: uleiul de măsline, condimentele Delikat menționate în lista de ingrediente, sare și piper, se omogenizează și se ung bine, pe ambele fețe, bucățile porționate de piept de pui, după care se acoperă cu o folie alimentară și se dau la frigider pentru cel puțin 30 de minute.
Se curăță legumele, se spală și se pun la fiert cu apă rece. Cel mai bine este ca legumele să fie fierte la aburi...
După cel puțin o jumătate de oră, se scoate pieptul de pui care a stat la baiț, în frigider și se pun pe grillul încins, uns cu ulei în prealabil. Se prepară carnea la grill, la foc mic, întorcând-o pe ambele fețe, ca să se rumenească frumos și să se pătrundă.
Între timp se prepară sosul alb de muștar și smântână, după rețeta: https://www.bucataras.ro/retete/sos-alb-cu-mustar-si-smantana-87795.html
Când pieptul de pui s-a rumenit frumos, se pune în farfurii, alături de garnitura de legume fierte și de sosul alb. Se poate presăra pătrunjel tocat. Pentru servire, se va pune în fața fiecărei farfurii, câte un bol mic cu sos alb.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la grill, cu legume fierte si sos alb de mustar si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|