Ingrediente
- 1 kg piept de pui
- sare
- piper
- zeama de lamaie
- boia de ardei
- faina
- 25 g unt
- 20 ml ulei de masline
- 200 ml vin alb demidulce
- 250 g mascarpone
- 400 g smantana
- 1 capatana de usturoi
- frunze de busuioc
- oregano
- 50 g parmezan
- 600 g tortelloni cu spanac si ricota
- apa
- sare
- marar verde
- patrunjel verde
Mod de preparare
Pieptul de pui il taiem in fasii lungi pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de masline.
Le perpelim bine pe toate partile pana prind o crusta usor crocanta, apoi adaugam vinul, iar dupa cateva minute, adaugam usturoiul tocat marunt, smantana si mascarponele amestecate bine, apoi frunzele de busuioc si oregano.
Nu lasam sosul sa fiarba prea mult, un clocot sau doua.
Tortellonii ii fierbem conform instructiunilor de pe pachet, in apa clocotita cu sare si ii adaugam in sosul alb, spre final de fierbere.
Tot dupa stingerea focului, adaugam si verdeata tocata marunt, nu punem multa, cateva fire din fiecare.
Servim pieptul de pui cu tortelloni in sos alb, cu parmezan ras si legume proaspete, sau salata de legume.
Sa va fie de folos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu tortelloni in sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|