Piept de pui cu tortelloni in sos alb

Postat de merisor67 in Pui
24 Noi 2015 | 3933 vizualizari
Piept de pui cu tortelloni in sos alb

Trebuie sa va spun ca aceasta reteta a fost notata cu nota maxima de catre baietii mei :X Ca m-am profilat pe sosuri albe, cred ca v-am mai spus, doar combinatia este alta de fiecare data. Chiar daca este o mancare calorica, este tare gustoasa si din cand in cand ne putem permite sa ne rasfatam papilele si cu astfel de preparate. Si pentru ca am citit articolul postat de Bucataras, m-am gandit sa #gatescpentruocarte, aceasta reteta a mea.

Ingrediente

  • 1 kg piept de pui
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • boia de ardei
  • faina
  • 25 g unt
  • 20 ml ulei de masline
  • 200 ml vin alb demidulce
  • 250 g mascarpone
  • 400 g smantana
  • 1 capatana de usturoi
  • frunze de busuioc
  • oregano
  • 50 g parmezan
  • 600 g tortelloni cu spanac si ricota
  • apa
  • sare
  • marar verde
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Pieptul de pui il taiem in fasii lungi  pe care le stropim cu zeama de lamaie si le condimentam cu sare, piper, boia de ardei, apoi le trecem prin faina si le prajim in unt si ulei de masline.

Le perpelim bine pe toate partile pana prind o crusta usor crocanta, apoi adaugam vinul, iar dupa cateva minute, adaugam usturoiul tocat marunt, smantana si mascarponele amestecate bine, apoi frunzele de busuioc si oregano.

Nu lasam sosul sa fiarba prea mult, un clocot sau doua.

Tortellonii ii fierbem conform instructiunilor de pe pachet, in apa clocotita cu sare si ii adaugam in sosul alb, spre final de fierbere.

Tot dupa stingerea focului, adaugam si verdeata tocata marunt, nu punem multa, cateva fire din fiecare.

Servim pieptul de pui cu tortelloni in sos alb, cu parmezan ras si legume proaspete, sau salata de legume.

Sa va fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu tortelloni in sos alb" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci

Curatam cartofii, morcovul, ii spalam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert 15 minute, din momentul in care incep sa fiarba, cu putina sare. Cand sunt gata ii scurgem si ii...

Citeste continuarea

Ciulama cu pui si ciuperci

Postat de rocsi_1612

Ciulama cu pui si ciuperci

Copanele le spalam bine, le indepartam tot puful de pe ele. Pieptul de pui il spala si il taiem bucati potrivite. Ceapa o curatam si o tocam marunt, morcovul il curatam si il taiem rondele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.11.2015, 11:16
Primaaaaaaa
la 24.11.2015, 11:17
Trage scaunul aproape.
la 24.11.2015, 11:17
Meri
la 24.11.2015, 11:18
la 24.11.2015, 11:19
Arata minunat Mai aduceti un scaun

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking