Ingrediente
- 800 gr piept de pui fara piele si os[2 buc]
- 800 gr cartofi rosii noi
- 200 gr carnat chorizo picant
- 100 ml ulei floarea soarelui
- 100 gr unt inghetat
- 4 fire usturoi verde
- 1 lingurita boia afumata
- 1 lingurita ras-el hanout
- 1 lingurita usturoi granulat
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 legatura mica patrunjel verde
- sare roz de Himalaya
Mod de preparare
- Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi.
- Introduceti cartofii in cuva aparatului de gatit si ii amestecati cu putin ulei, 100 ml apa, patrunjel verde tocat si ii sarati.
- Pieptul de pui se taie in jumatati si se spala.
- Fiecare bucata de carne se inteapa cu ajutorul unui cutit ascutit.
- In fiecare bucata de carne se introduc bucatele de unt, felii lungi de carnat chorizo si cate un fir de usturoi verde.
- Untul este indicat sa fie inghetat pentru a putea fi introdus mai usor in interiorul bucatii de carne.
- In exterior bucatile de piept impanate cu unt, carnat si usturoi se condimenteaza cu boia, ras el hanout, boia afumata si piper negru macinat.
- Nu uitati sa si sarati usor carnea pe exterior.
- Puneti gratarul de inox deasupra cartofilor.
- Pe gratar se asaza bucatile de piept de pui impanate, stropite cu ulei.
- Am setat aparatul pe functia Bake timp de o ora si jumatate .
- Cartofii vor fi bine condimentati pentru ca se scurg peste ei untul si condimentele din pui.
- La servire am mai pus peste cartofi patrunjel verde tocat.
- Pieptul de pui feliat are o sectiune frumosa. In interior este fraged cu ajutorul untului dar si al modului de preparare.
- Gustati si sarati daca mai este nevoie.
- Serviti alturat salata de cruditati preferata.
- Pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui impanat, la Multicooker 5 in 1 Digital 5,6 l Crock Pot-reteta nr.1900" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|