Ingrediente
- Piept de pui – 1 piept intreg (taiat in 4)
- Mustar Dijon Kamis – 3 linguri
- Mustar Clasic Kamis – 3 linguri
- Ulei de masline – 1 lingura
- Ierburi de provence – 2 linguri sau amestec din busuioc, cimbru, oregano si rozmarin
- Condimente pentru pui Kamis – 1/4 plic
- Usturoi granulat – ¼ plic
- Parmezan ras – 80 g
- Pesmet auriu – 50 g
- Sare, piper mozaic – dupa gust
- Patrunjel tocat pentru servire – ½ legatura
Mod de preparare
Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius;
Taie fiecare piept de pui pe jumatate, pentru a realiza 4 bucati;
Optional puteti bate puiul cu un ciocan de carne pentru a-l subtia putin;
Asezoneaza ambele parti cu sare si piper;
Amesteca cele 2 tipuri de mustar si uleiul de masline.
Intr-un atasament cu tocator de blender, adauga parmezanul ras, ierburile de provence ( sau amestescul de cimbru, oregano, rozmarin, busuioc), usturoi granulat, condiment pentru pui Kamis, parmezan si pesmet auriu
Macina totul impreuna.
Unge pieptul de pui cu mustarul (folosind o pensula) si trece-l prin compozitia tocata;
Pune bucatile de pui intr-o tava cu hartie de copt si bag-o in cuptor la 180 de grade C, pentru 10 min;
Presara patrunjel deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in crusta de mustar" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
|