Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta

Postat de Pungasa_Rogue in Pui
2 Mar 2016 | 5082 vizualizari
Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta

Pentru concursul "De la bucatar la justitiar" va prezint o mancare tare buna, pe care cred ca nici domnul Godina nu ar refuza-o. Facand o paralela intre acesta si un pui, as zice ca un cocos intotdeauna lupta pana la capat, asa cum cred ca si domnul Godina este dispus sa o faca.

Ingrediente

  • Piept de pui in sos de rosii si usturoi:
  • doi piepti de pui (1,2 kg);
  • o lingurita de sare;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • 6-7 linguri ulei;
  • 500 ml apa;
  • o conserva de 400 g de rosii intregi, fara piele;
  • cateva boabe de piper negru;
  • o foaie de dafin;
  • o cracuta de busuioc verde;
  • o cracuta de rozmarin verde;
  • 5-6 catei de usturoi;
  • o lingura de zahar;
  • 2-3 fire de patrunjel verde;
  • Mamaliga:
  • 2 l apa;
  • 4 linguri ulei;
  • doua lingurite sare;
  • 450 g malai.

Mod de preparare

Piept de pui in sos de rosii si usturoi:

Pieptul de pui se taie cubulete, se spala si se da cu sare. 

Se pune ulei intr-un wok, se adauga carnea, apoi aceasta se presara cu boiaua de ardei, se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand scade toata apa. Se lasa carnea sa se prajeasca putin, dupa care rosiile din conserva se dau prin robotul de bucatarie pentru a se obtine o pasta. Aceasta se adauga peste carne impreuna cu piperul, foaia de dafin, busuiocul, rozmarinul si 200 ml apa si se mai lasa la fiert pana cand sosul se leaga. Se opreste focul, se adauga zaharul (doar daca rosiile au fost acrisoare) si se lasa mancarea sa se racoreasca putin, apoi se adauga usturoiul curatat de foi, spalat si pisat si patrunjelul verde spalat si tocat.

Mamaliga:

Apa, uleiul si sarea se pun intr-un tuci la foc. Inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, se adauga, in ploaie, malaiul si se mesteca energic cu un tel. Se lasa sa clocoteasca in continuare la foc mic, mestecand din cand in cand. 

Este gata atunci cand mamaliga se desprinde de pe peretii vasului. Se rastoarna intr-un vas umezit cu apa rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Retete similare

Rasol de pui (de tara)

Postat de Dya

Rasol de pui (de tara)

Dupa ce portionam puiul, il punem la fiert in 3-4 l de apa (fiind de tara, are nevoie de un timp mai mare de fierbere). Se spumuieste ori de cate ori este necesar. Adaugam cartofii si morcovii...

Citeste continuarea

Musaca cu vinete coapte si piept de pui

Postat de Dya

Musaca cu vinete coapte si piept de pui

Tocam ceapa si ardeiul gras, le asezam intr-un vas impreuna cu uleiul si le calim la foc potrivit pana cepa devine translucida. Adaugam carnea tocata de pui si amestecam pana la incorporarea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2016, 19:48
ce bun este
la 02.03.2016, 19:59
bun bun
la 02.03.2016, 20:04
Yummm, ce bunatate!
la 02.03.2016, 20:05
bun bun
la 02.03.2016, 20:09
Cam bun ce ai facut tu aici !

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking