Piept de pui în sos de vin, sub capac de pâine

Postat de gaby_d in Pui
31 Mai 2012 | 4448 vizualizari
Piept de pui în sos de vin, sub capac de pâine

Crustă crocantă la exterior, miez aromat , consistent, cuprinzând miresme inconfundabile date de ingrediente de calitate, plus un sos de vin alb cu smântână, această reţetă , uşor de realizat, poate încânta orice gurmand pretenţios. Gătite în acest mod, mâncărurile îşi conservă toate aromele.

Ingrediente

  • Aluat
  • 300 gr făină
  • 3 linguri mălai
  • 5 gr drojdie
  • ½ linguriţă sare
  • Apă caldă
  • La umpluturăputeţi jongla cu gusturile personale, puteţi fructifica resturi de friptură şi adăuga legume după bunul dumneavoastră plac. Eu am pus aşa:
  • 30 ml ulei
  • Piept de pui preparat la grill – 2 bucăţi mărişoare (undeva la 800 de grame)
  • O cutie mazăre (200 grame)
  • 4 cepe verzi (cu tot cu partea alba)
  • 60 ml supă de legume
  • Un dovlecel
  • O linguriţă coajă rasă de lămâie
  • Sare
  • Piper
  • Sos
  • 60 ml vin alb
  • 3 cătei usturoi
  • 250 ml smântână grasă
  • Puţină nucşoară
  • Puţin cimbru
  • Sare
  • Piper
  • În plus , două linguri de apa şi o lingură de faină

Mod de preparare

Întâi ne ocupam de pieptul de pui. Îl porţionam în bucăţi  de 1,5-2 cm grosime, îl batem uşor cu ciocanul de carne, condimentăm cu sare şi piper şi-l preparăm  pe grill , câte două minute pe fiecare parte. Îl păstrăm la cald. Mazărea din conservă o trecem pe sub jetul cu apă rece apoi o lăsăm la scurs. Încingem uleiul în vasul Pyroflam. Adăugăm ceapa şi dovlecelul. Călim timp de două minute, apoi adăugăm pieptul de pui şi supa de legume.

Punem capacul şi lăsăm la foc potrivit, să fiarbă înnăbuşit, timp de 5 minute. Adăugăm mazărea, coaja de lămâie, sare şi piper după gust şi mai lăsăm 3 minute. În timp ce fierbe totul în vas, ne ocupam de sos.

În două linguri de ulei încins, călim usturoiul tăiat felioare mai groase. Stingem cu vinul alb şi lăsăm la foc mic 3 minute (să scadă la jumătate). Adăugăm smântâna, cimbrul, nucşoara , sare şi piper. Lăsăm să mai dea două clocote. Punem sosul peste amestecul de carne şi legume. Într-un bol punem făina, mălaiul, drojdia, sarea şi omogenizăm. Începem să adăugăm apă călduţă , frământând, până obţinem un aluat elastic, nelipicios. Pe masa înfăinată întindem cu sucitorul o foaie rotundă, cu diametrul mai mare decât al vasului Pyroflam.  

Dintr-o lingură de faină şi două linguri de apă, facem un amestec omogen cu care ungem partea de sus a vasului, pe exterior, amestecul consituind lipiciul ce va ţine capacul de pâine.  

Aşezăm cu grijă foaia deasupra vasului lipind uşor marginile. Introducem în cuptorul preîncalzit şi lăsăm până ce pâinica prinde culoare. Aveti grijă să întindeţi în strat uniform foaia de aluat, altfel va crăpa. La mine a crăpat puţin într-o parte. E un deliciu! Nu vă puteţi imagina aromele din apropierea vasului, atunci când rupeţi crusta . Poftă mare!      

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui în sos de vin, sub capac de pâine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (166)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Tocanita de pui cu ardei copti

Postat de Zamfira

Tocanita de pui cu ardei copti

Spalam portionam carnea de pui. Intr-un vas calim bucatile de carne in putin ulei, adaugam ceapa rosie tocata marunt, adaugam boia dulce si putina apa. Calim totul cateva minute. Adaugam rosiile...

Citeste continuarea

Quesadilla cu pui

Postat de rocsi_1612

Quesadilla cu pui

Spalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet, il taiem bucati potrivite pe care o sa le batem putin cu ciocanul de snitele. Intr-un bol amesteca mustarul, uleiul, putina sare si piper, boiaua...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2012, 22:01
O mare bunatate ce ai pregatit tu.As servi cu placere o portie!!
la 31.05.2012, 22:01
Nu mai zic nimic...
la 31.05.2012, 22:01
mai gaby da reteta asta ai mai pus-o astazi,tu ai uitat
la 31.05.2012, 22:02
))))))))))))))))))
la 31.05.2012, 22:03
si ne-a gaurit si soarele...

Vezi toate comentariile (166)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking