Ingrediente
- piept de pui
- felii subtiri de bacon
- cartofi
Pentru sos avem nevoie de:
- 1 lingurita de mustar iute
- ierburi aromatice(oregano si cimbru uscat am pus eu)
- 1/2 de lamaie(doar zeama)
- 1 lingurita de amidon de porumb
- 2 linguri ulei de masline
Mod de preparare
Se pun cartofii la fiert in coaja(intregi).
Se prepara sosul amestecand toate ingredientele, amidonul trebuie pus ultimul. Pregatim bucatile de carne de aproximativ 1,5 cm grosime astfel incat diametrul lor sa poata fi cuprins de o felie de bacon.Se da carnea astfel taiata prin sosul preparat apoi se prinde cu baconul si intepam cu scobitoarea ca sa ramana prins
Cartofii fierti se curata de coaja, se taie pe lungime in doua si se infasoara si ei in bacon;se tavalesc si cartofii prin acelasi sos.
Se incinge bine o tigaie groasa(eu am folosit gratarul de teflon), se unge cu ulei apoi se da focul la minim si se pun la prajit mai intai medalioanele din carne... 10 min pe fiecare parte(oricum verificati din cand in cand sa nu se arda)
iar cand intoarceti medalioanele de carne pe a doua parte puneti pe tigaie si madalioanele din cartofi, ele nu trebuie prajite decat 2-3 min pe fiecare parte. :*
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui invelit in bacon" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|