Piept de pui invelit in cascaval, cu cartofi natur

Postat de RODIMUR in Pui
17 Oct 2019 | 2717 vizualizari
Piept de pui invelit in cascaval, cu cartofi natur

Pieptul de pui, tratat termic cât se poate de sănătos și îmbunătățit cu felii de cașcaval este o delicatesă, mai ales alături de câteva felii de cartofi natur, stropite cu unt. În plus, acest preparat delicios se poate face rapid și foarte ușor, de către oricine. Există și varianta de a prăji ușor pieptul de pui, în puțin unt, la tigaie, înainte de a-l înveli în cașcaval, dar eu am preferat dintotdeauna să-l prepar la grill...

Ingrediente

  • 1 piept mic de pui (350-400 grame)
  • 3-4 felii de cașcaval
  • 2 cartofi roz, mari
  • 50 grame de unt
  • sare
  • piper
  • ierburi italiene
  • oregano
  • boia de ardei iute/dulce (sau chilli, dar în cantitate foarte mică)
  • condimente pentru grătar
  • Pentru servit:
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare

Mai întâi se pregătesc cartofii. Fie se curăță, se spală și se fierb în apă cu puțină sare, fie se fierb în coajă, se taie rondele (după ce se răcesc puțin și se decojesc) care se decupează cu o formă atractivă. (Eu am ales să le decupez sub formă de inimioare).

Pieptul de pui se spală, se fasonează și dacă este cazul, se mai subțiază, dar foarte puțin (felia de piept de pui trebuie să aibă cel puțin 1 cm, ca să nu se usuce la preparare).

Se condimentează pieptul de pui, gata feliat cu: sare, piper, oregano, condiment pentru grătar, ierburi italiene și boia de ardei, sau chilli.

Se dă pieptul de pui la rece pentru 20-25 de minute, după care se prepară la grill, la foc mic, până ce se pătrunde ușor, de fiecare parte.

După ce s-au preparat feliile de piept de pui, pe ambele fețe, se pun într-o tavă și se acoperă cu felii de cașcaval. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce se topește cașcavalul și ”îmbracă” pieptul de pui.

Se servește imediat, cu cartofi natur, stropiți cu unt topit și presărați cu frunze de pătrunjel tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui invelit in cascaval, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de pui cu quinoa

Postat de oanapl

Piept de pui cu quinoa

Se spală carnea de pui și se taie cubulețe, apoi se pune într-un castron și se adaugă zeamă de lămâie, uleiul de măsline și usturoiul tăiau felii și se lasă la macerat 30...

Citeste continuarea

Mancare cu pui si ardei

Postat de licurici_lra

Mancare cu pui si ardei

Pieptul de pui se spala bine, se taie fasii, se amesteca cu sare si piper, apoi se pune intr-o cratita cu o lingura de ulei si 2 linguri de apa. Se fierbe inabusit, adaugandu-se apa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.10.2019, 05:12
la 18.10.2019, 06:44
ce bunatate!
la 18.10.2019, 07:50
Apetisant ! Mi-ai facut pofta
la 18.10.2019, 08:07
Bun bun!
la 18.10.2019, 08:27

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking