Ingrediente
- 1 piept mic de pui (350-400 grame)
- 3-4 felii de cașcaval
- 2 cartofi roz, mari
- 50 grame de unt
- sare
- piper
- ierburi italiene
- oregano
- boia de ardei iute/dulce (sau chilli, dar în cantitate foarte mică)
- condimente pentru grătar
- Pentru servit:
- pătrunjel tocat
Mod de preparare
Mai întâi se pregătesc cartofii. Fie se curăță, se spală și se fierb în apă cu puțină sare, fie se fierb în coajă, se taie rondele (după ce se răcesc puțin și se decojesc) care se decupează cu o formă atractivă. (Eu am ales să le decupez sub formă de inimioare).
Pieptul de pui se spală, se fasonează și dacă este cazul, se mai subțiază, dar foarte puțin (felia de piept de pui trebuie să aibă cel puțin 1 cm, ca să nu se usuce la preparare).
Se condimentează pieptul de pui, gata feliat cu: sare, piper, oregano, condiment pentru grătar, ierburi italiene și boia de ardei, sau chilli.
Se dă pieptul de pui la rece pentru 20-25 de minute, după care se prepară la grill, la foc mic, până ce se pătrunde ușor, de fiecare parte.
După ce s-au preparat feliile de piept de pui, pe ambele fețe, se pun într-o tavă și se acoperă cu felii de cașcaval. Se dă tava la cuptorul preîncălzit, la temperatură medie, până ce se topește cașcavalul și ”îmbracă” pieptul de pui.
Se servește imediat, cu cartofi natur, stropiți cu unt topit și presărați cu frunze de pătrunjel tocat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui invelit in cascaval, cu cartofi natur" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
|