Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan

Postat de Patricia_Iordache_79 in Pui
24 Mar 2013 | 16436 vizualizari
Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan

Dragii mei, un pranz gustos compus din pulpite rumenite la ceaun, un pilaf colorat si aromat si un mujdei de usturoi nemaipomenit. Reteta de mujdei am gasit-o in cartea Maestrului Horia Varlan.

Ingrediente

  • Pentru prepararea pulpelor:
  • - 2 l apa rece;
  • - 6-8 pulpe de pui (eu am folosit pulpe inferioare);
  • - 2 catei mari de usturoi taiati felii;
  • - 1 lingurita rasa de sare;
  • - 1/4 lingurita rasa piper alb macinat;
  • - 1 foaie de dafin;
  • - un varf de cutit cu praf curry;
  • - ulei (destul de mult, pentru prajire);
  • Pentru pilaf:
  • - 1 cana mare orez;
  • - 3 cani supa de pui ( zeama care ramane de la fierberea pulpelor);
  • - 2 cepe potrivite;
  • - 1 morcov mare;
  • - putin ulei (pentru calirea legumelor)
  • - sare;
  • - piper;
  • - putin patrunjel pentru decor;
  • Pentru mujdei:
  • - 4 catei mari de usturoi;
  • - 1 lingurita rasa de sare;
  • - 1 lingura ulei de floarea soarelui;
  • - 150 ml apa minerala/sifon';
  • - cateva fire de patrunjel tocat

Mod de preparare

Cum preparam pulpele:

Punem carnea spalata in cei doi litri de apa rece, adaugam restul ingredientelor, acoperim cu un capac si punem la fiert timp de 30 minute din momentul in care apa incepe sa clocoteasca.

Oprim focul, scoatem bucatile de carne pe un prosop de hartie ca sa se usuce, luam o sita deasa si strecuram in alt vas, supa. O vom folosi la pilaf.

Punem ulei in ceaun, lasam sa se incinga si punem pulpitele cu pielea in jos, apoi le intoarcem pana se rumenesc frumoas pe toata suprafata.

Le scoatem pe un prosop de hartie ca sa eliminam surplusul de ulei, presaram putina sare.

Cum preparam pilaful:

Spalam legumele si le taiem bucatele mici. Le punem sa se caleasca in putin ulei apoi adaugam orezul spalat, supa si lasam sa fiarba maxim 15-20 minute amestecand din cand in cand ca sa nu se lipeasca. Potrivim de sare, piper.

Asezam pe farfurie si presaram putin patrunjel.

Cum preparam mujdeiul:

Zdrobim in mojar usturoiul presarat cu putina sare, adaugam uleiul si omogenizam, apoi punem apa minerala si patrunjelul tocat.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe la ceaun, pilaf si mujdei a la Horia Varlan" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Retete similare

Pui umplut cu cartofi noi

Postat de merisor67

Pui umplut cu cartofi noi

Curatam usturoiul si il pisam bine, il frecam cu uleiul si sare apoi adaugam patrunjelul tocat, piperul, boiaua de ardei si oregano. Spalam bine puiul il intepam cu o furculita din loc in loc...

Citeste continuarea

Pui cu sunca si usturoi

Postat de Constelatialeu

Pui cu sunca si usturoi

Pregatim puiul pentru impanare, adica-l spalam, il crestam si in crestaturi bagam felii de sunca si catei de usturoi. Intr-un castronel pregatim o maioneza de mustar. Mustarul, sarea, piperul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2013, 10:23
la 24.03.2013, 10:23
Minunat si gustos!!
la 24.03.2013, 10:26
la 24.03.2013, 10:31
bun pranz ai pregatit
la 24.03.2013, 10:35
mmmmmmm, ce-mi plac. Asa pulpe imi facea si mie bunica mea... Nemapomenit!

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking