Ingrediente
- 480 grame de piept de pui dezosat
- 4 cartofi roz
- Pentru baiț:
- 4-6 căței de usturoi
- sare
- piper
- boia de ardei dulce
- amestec preparat în casă, din ierburi uscate (mărar, busuioc, cimbrișor, leuștean...)
- 1 pahar de apă
- Pentru sos:
- 3 linguri încărcate de muștar clasic de calitate
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1 lingură de miere de albine, lichidă
- zeama de la 1/2 lămâie
- sare
Mod de preparare
Pieptul de pui se spală, se scurge de apă, se porționează, se bate ușor și se pune la baiț, pentru cel puțin două ore, în frigider.
Baițul se face din condimentele indicate în listă și din amestecul de ierburi preparat în casă. Se adaugă apa și se face baițul în care vor sta feliile de piept de pui, gata pregătite pentru grătar.
Se prepară sosul de muștar și miere după rețeta următoare, după care se lasă în frigider, până la servire. https://www.bucataras.ro/retete/sos-de-mustar-cu-miere-88077.html
Între timp se curăță cartofii, se spală, se taie cubulețe și se fierb în apă cu sare. Cartofii mai pot fi preparați altfel. Se fierb în coajă, se lasă să se răcească, se feliază și se decupează formele dorite, pentru servit.
După ce pieptul de pui a stat la baiț suficient timp pentru a se pătrunde, se pregătește grătarul, se lasă să se încingă, se unge și se prăjesc bucățile de piept de pui pe ambele fețe, până se rumenesc frumos.
Se montează farfuria cu pieptul de pui, proaspăt luat de pe grătar, cartofii natur și sosul de muștar și miere, scos de la frigider. Se mai pot asocia legume, sau murături, în funcție de dorința fiecăruia.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui la gratar, cu cartofi natur si sos de mustar si miere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (37)
|