PIEPT DE PUI, LEGUME CHINEZEȘTI ȘI TĂIȚEI STICLOȘI (DE OREZ)

Postat de panacris in Pui
26 Sep 2015 | 3835 vizualizari
PIEPT DE PUI, LEGUME CHINEZEȘTI ȘI TĂIȚEI STICLOȘI (DE OREZ)

Un fel principal tare apreciat în afmilia Zmeilor. Se prepară rapid, plus că e și sănătos ;) Carne de pui, legume și tăiței din orez, asezonate cu sos-uri picante :D Numai bun de scos flăcări pe nări :)))

Ingrediente

  • file de piept de pui cca. 800 g,
  • condimente wok,
  • preponderent ghimbir,
  • ulei de măsline,
  • tăiței sticloși, din orez 2 pungi,
  • legume chinezești pentru wok la conservă de la LIDL 3 cutii,
  • sos de soia,
  • sos Wortchester.

Mod de preparare

Prima oară se începe cu prepararea legumelor. De data asta am folosit legume din conservă nu congelate :D. Așa că treaba a mers mult mai repede. Într-un vas wok se pune puțin ulei de măsline la încins, apoi se adaugă legumele wok din conservă scurse de lichid, lăsându-se la gătit cca. 15 de minute, asezonate cu condiment special ptr. wok,   sos-ul de soia și wortchester.

Între timp pieptul de pui se taie fâșiuțe, se condimentează cu condimentele special ptr wok, puțin ulei de măsline, apoi fâșiile de pui, se pun la prăjit într-o tigaie, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit!

După ce se s-au gătit legumele și carnea, se pun în alt vas, amestecându-se pentru a se îngloba bine toate ingredientele și se lasă la foc mic, până se adaugă tăițeii sticloși.

Se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu puțin sare, l-am scos la înaintare pe Laurențiu-Ionel, :D  că numai era loc pe aragaz :))) Nu că-i plita mică, ci că, tigăile sunt marriii. :)))  Aparatul Multicoocker de la Phillpis, se setează la programul boil, după ce apa a clocotit,se oprește aparatul, și se adaugă tăițeii sticloși, din orez. Se lasă la odihnă acoperit, cca. 4-5 minute, apoi se scot din apă, adaugându-se la amestecul de carne și legume.

Atenție, cele trei feluri de preparate se gătesc în același timp, că să poată fi servite împreună și fierbinți;)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "PIEPT DE PUI, LEGUME CHINEZEȘTI ȘI TĂIȚEI STICLOȘI (DE OREZ)" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui manastiresc

Postat de Lia1

Pui manastiresc

Puteti folosi orice fel de carne de pui. Eu am gatit cu pulpe de pui. Presarati bucatile de carne cu piper, sare, si 1 lingurita cu varf de boia. Intr-o tigaie mare, in 2 linguri de ulei incins...

Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu pulpe dezosate

Postat de Alina26

Tocanita de cartofi cu pulpe dezosate

1.Spalam carnea o dezosam si o taiem bucati potrivite.Le punem la prajit intr-o oala cu  putin ulei. 2.Curatam legumele (ceapa, morcovul si ardeiul) si le taiem marunt. Dupa ce s-a prajit...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2015, 16:56
Arata tare bine Cris ...
la 26.09.2015, 17:17
Si noua ne plac mancarurile picante , desi eu ar trebui sa ma feresc...
Bine arata!
la 26.09.2015, 17:32
Yummm!
la 26.09.2015, 18:01
Eduard, m-a întrebat: Mamski, sigur sunt tăiței și nu cumva tentacule de meduze )), așa-s de transparente ???
la 26.09.2015, 18:07
buna papica

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking