Piept de rata cu cartofi in sos de mere la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de simona72 in Slow Cooker
13 Oct 2015 | 4615 vizualizari
Piept de rata cu cartofi in sos de mere la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Am ales sa fac azi mancare la slow cooker Crock-Pot 4,7 L. Eram in pana de timp, multe lucruri de facut si prin frigider sufla vantul. Ce-mi place cel mai mut la acest aparat este faptul ca, pui toate ingredientele in vasul de ceramica, pornesti aparatul si acesta isi face treba. Eu am plecat de acasa, am venit dupa cateva ore, am mai lucrat inca 10 minute la reteta si gata! Va invit sa savurati ultima reteta testata la Crock-Pot slow cooker. Carnea a iesit extrem de frageda, exact pe gustul meu.

Ingrediente

  • 4 bucati piept de rata
  • aproximativ 700-800 gr cartofi
  • 3 mere(de preferat un soi de mere mai tare)
  • 200-250 ml suc natural din mere
  • 2 cepe
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare roz de Himalaya cu chili dupa gust
  • piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat

Mod de preparare

Pieptul de rata se spal, se tamponeaza cu servetele de hartie de bucatarie pentru a inlatura excesul de apa. Se cresteaza partea cu piele si grasime pe orizontala si pe verticala. Se condimenteaza carnea cu sare roz de Himalaya cu chili pe ambele parti, se freaca putin pe partea cu piele pentru a patrunde bine sarea printre taieturi. Se lasa sa se odihneasca 10 minute la temperatura camerei. Se pun la incins 3 linguri ulei de masline, se aseaza feliile de piept in tigaie cu pielea in ulei. Se lasa sa se prajeasca pana prinde crusta. Se da carnea deoparte si in grasimea ramasa se prajeste ceapa taiata marunt. Cartofii se curata de coaja si se taie in cuburi mari. Merele se curata de coaja si se taie in felii, fara cotor.

In vasul de ceramica al aparatului slow cooker Crock-Pot 4,7 L se pun cartofii, merele, ceapa calita, sare, piper si cimbru. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Deasupra asezam bucatile de carne si turnam sucul de mere. Conectam aparatul la o sursa de curent. Alegem functia High si timpul de 4 ore.  Am plecat de acasa si am lasat aparatul sa-si faca treaba. Cand am revenit timpul de preparare nu expirase, trecuse-ra 2 ore si jumatate, am ridicat capacul, am impins usor bucatile de carne mai la fund pentru a le da posibilitatea sa se faca si in sosul format. Dupa expirarea timpului, am scos bucatile de carne separat, cartofii separat, iar merele(care sau inmuiat) si sosul le-am pus intr-un bol si am pasirat totul bine cu un blender vertical. Am adaugat sosul in vas, cartofii peste sos, am amestecat, iar carnea am pus-o deasupra. Am selectat functia de pastrare la cald, iar cand toata familia a fost acasa si a vrut sa serveasca masa totul a fost gata. A fost un deliciu, o carne foarte frageda, garnitura de cartofi si un sos usor dulce-acrisor plin de savoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu cartofi in sos de mere la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Pui cu lamaie si unt la slow cooker Crock-Pot

Postat de MotanLaOale

Pui cu lamaie si unt la slow cooker Crock-Pot

Carnea de pui se curata si se spala. O lamaie se stoarce, iar cealalta se taie felii. Vasul aparatului se unge cu unt si se pune pe fund cateva felii de lamaie si cateva bucati de unt. Se...

Citeste continuarea

Macrou cu sos de rosii gatit la slow cooker Crock Pot

Postat de Ksenya

Macrou cu sos de rosii gatit la slow cooker Crock Pot

Pestele il decongelam, il evisceram si inlaturam capul si coada, apoi il portionam in bucati potrivite. Saram si piperam. Setam aparatul pe functia high. Adaugam 2 linguri ulei in vasul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.10.2015, 10:53
Ce bine arata un aparat de asta mi-ar trebui si mie
la 13.10.2015, 11:00
super
la 13.10.2015, 11:04
la 13.10.2015, 11:09
Excelent preparat!
la 13.10.2015, 11:12
Oooooo ce mancare buna a facut cioroiul

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking