Piept de rata cu piure de dovleac

Postat de mirela0911 in Rata
1 Noi 2018 | 3574 vizualizari
Piept de rata cu piure de dovleac

O delicatesa! De cand am incercat prima data reteta Inei, am prins gustul acestei bunatati si de cate ori prind ocazia, combin pieptul de rata cu fel si fel de sosuri si piureuri.

Ingrediente

  • 1 buc piept de rata (de curte)
  • sare, piper
  • 400 g miez de dovleac
  • un praf de sare
  • gem de afine

Mod de preparare

Se curata dovleacul de coaja si se cantareste 400 g de miez. Se pune intr-o oala, se toarna apa cat sa acopere dovleacul, se adaua praful de de sare si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana este bine patruns. Se da apoi pin blender pentru a obtine o compozitie cremoasa. Se pune din nou pe foc sa dea cateva clocote.  

Pieptul de rata se spala, se usuca apoi se taie pe langa os (pieptul a fost cu tot cu os) obtinand doua bucati. Se tamponeaza bine de surplusul de apa, apoi partea cu pielea se cresteaza in patratele, dar nu de tot. 

Se pune o tigaie grill pe foc sa se incinga. Se asaza bucatile de carnea cu partea cu grasime in jos. Se lasa sa se prajeasca timp de 3-4 minute apoi se intorc pe partea cealalta si se lasa tot atatea minute.

Intre timp se da drumul la cuptor la 180 de grade C sa se incalzeasca.

Intr-un vas de yena se pune pieptul de rata si se da la cuptor pentru 6-8 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se feliaza. Se condimenteaza cu sare si piper.

Se monteaza farfuria: piureul de dovleac, alaturi se asaza feliile de carne si apoi gemul de afine.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de rata cu piure si bacon crispy

Postat de nico15

Piept de rata cu piure si bacon crispy

Se ia pieptul de rata si i se va face un grilaj pe partea cu grasimea, dupa care se va pune intr-o tigaie nonaderenta pentru a se praji, dupa ce este facuta pe partea cu grasimea se-ntoarce pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.11.2018, 19:46
Arată foarte bine!
la 01.11.2018, 19:49
Multumesc, Rodica!
la 01.11.2018, 19:58
la 01.11.2018, 20:22
Ce culori apetisante
la 01.11.2018, 20:25
Faină combinația!

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking