Ingrediente
- 1 buc piept de rata (de curte)
- sare, piper
- 400 g miez de dovleac
- un praf de sare
- gem de afine
Mod de preparare
Se curata dovleacul de coaja si se cantareste 400 g de miez. Se pune intr-o oala, se toarna apa cat sa acopere dovleacul, se adaua praful de de sare si se lasa sa fiarba la foc potrivit pana este bine patruns. Se da apoi pin blender pentru a obtine o compozitie cremoasa. Se pune din nou pe foc sa dea cateva clocote.
Pieptul de rata se spala, se usuca apoi se taie pe langa os (pieptul a fost cu tot cu os) obtinand doua bucati. Se tamponeaza bine de surplusul de apa, apoi partea cu pielea se cresteaza in patratele, dar nu de tot.
Se pune o tigaie grill pe foc sa se incinga. Se asaza bucatile de carnea cu partea cu grasime in jos. Se lasa sa se prajeasca timp de 3-4 minute apoi se intorc pe partea cealalta si se lasa tot atatea minute.
Intre timp se da drumul la cuptor la 180 de grade C sa se incalzeasca.
Intr-un vas de yena se pune pieptul de rata si se da la cuptor pentru 6-8 minute. Cand este gata, se scoate din cuptor si se feliaza. Se condimenteaza cu sare si piper.
Se monteaza farfuria: piureul de dovleac, alaturi se asaza feliile de carne si apoi gemul de afine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu piure de dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|