Piept de rata cu sos de portocale

Postat de CameliaComan in Rata
28 Oct 2015 | 4710 vizualizari
Piept de rata cu sos de portocale

Am primit o rata si m-am gandit sa fac piept de rata cu sos de portocale.Nu am mai facut pana acum rata cu sos de portocale.Am ales un sos simplu de facut si chiar mi-a placut mult.

Ingrediente

  • 2 bucati piept de rata
  • 1 portocala
  • 1 lingura de miere
  • 50 ml vin
  • sare,piper

Mod de preparare

Prima data am condimentat bucatile de rata cu piper si sare.Le-am crestat si le-am pus cu pielea in jos in tigaia incinsa.Lasam la foc mic. Cand este rumena o intoarcem pe partea celalalta.O punem si pe partile laterale ca sa se topeasca grasimea.Intre timp preincalzim cuptorul.Punem bucatile de piept intr-o tava tapetata cu o hartie de copt si o lasam la cuptor aproximativ 15 minute la 180 grade C.Intre timp pregatim sosul de portocale.In tigaia in care am prajit bucatile de piept de rata punem 50 ml de vin. Dupa 1 minut punem sucul de la o portocala, dupa ce l-am strecurat.Amestecam la foc mare pana sosul se leaga.Cand s-a legat punem 1 lingura de miere.Amestecam,iar dupa caeva secunde luam tigaia de pe foc.Scoatem carnea din cuptor,o lasam sa stea putin iar apoi o taiem felii.Servim cu sosul de portocale.Eu am avut doua bucatele mai mici de piept de rata si astfel mi-a iesit doar o portie.    

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale

Postat de rocsi_1612

Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale

Preparare Reteta simpla de piept de rata cu sos de portocale Pieptul de rata il spalati bine, apoi il stergeti cu niste servetele. Pielea o crestati, presarati sare si piper pe ambele parti....

Citeste continuarea

Rata cu sos de portocale

Postat de ianculubita

Rata cu sos de portocale

Pieptul dezosat, partea cu pielea crestat, condimentat, il prajim in tigaia de teflon fara ulei, cate 3 minute pe fiecare parte, adaugam sosul de soya si mai lasam cateva minute sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.10.2015, 15:39
la 28.10.2015, 16:28
F. bun!
la 28.10.2015, 16:35
Imi place rata!
la 28.10.2015, 17:12
la 28.10.2015, 17:16

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking