Piept de rata cu sos de portocale

Postat de rocsi_1612 in Rata
28 Mar 2018 | 24624 vizualizari
Piept de rata cu sos de portocale

A fost pentru prima data cand am gatit rata, pentru ca imi doream sa fac altceva pentru ai mei. Nu am avut emotii in pregatirea ei, ma gandeam doar sa nu o fac in sange, ca stiam ca nu o vor manca ai mei, ca ii cunosc prea bine. Cum am facut, cum nu am facut, am reusit sa pregatesc un preparat foarte gustos, chiar wow, asa am auzit. Singurul lucru care nu mi-a placut, a fost ca a sarit grasime din tigaie pe aragaz in timpul rumenirii si nu prea suport aragazul murdar, in rest totul a decurs foarte bine.

Ingrediente

  • 2 bucati piept de rata
  • 1 ceapa mica
  • 2 portocale mari
  • 80 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boabe de piper de 4 culori
  • 1 lingura miere

Mod de preparare

Pieptul de rata il spalati bine, apoi il stergeti cu niste servetele. Pielea o crestati, presarati sare si piper pe ambele parti. Intr-o tigaie puneti bucatile de piept, cu pielea in jos, abia apoi dati foc. Focul sa fie potrivit si il lasati 4-5 minute in prima faza, apoi cand il intoarceti cu pielea in sus, il mai lasati 2-3 minute. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, puneti bucatile de carne din tigaie, cu pielea in sus. Le introduceti in cuptorul incins, la 180 de grade, pentru 11 minute. Daca doriti carnea mai in sange cred ca vreo 8 minute este suficient. Cat timp sta pieptul la cuptor, pregatiti sosul. In tigaia in care ati rumenit rata, eu am mai scurs putina grasime pentru ca mi s-a parut prea multa, puneti ceapa curata si taiata in sferturi. O lasati 1-2 minute in tigaie, apoi o scoateti. Stoarceti bine portocalele, sucul obtinut il turnati in tigaie. Presarati sare, boabele de piper, lasati sa fiarba cam 3 minute la foc potrivit, apoi adaugati si vinul. Cand sosul s-a ingrosat bine, puneti mierea, amestecati bine pana se dizolva si trageti sosul de pe foc. Scoateti rata dupa cele 11 minute din cuptor, o puneti pe un tocator si o lasati 2-3 minute sa se odihneasca. Feliati pieptul si il serviti cu sosul de portocale. Ca si garnitura, am ales sa pregatesc niste cartofi trasi in unt cu ierburi aromatice. Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata cu sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piept de rata cu sos de portocale

Postat de CameliaComan

Piept de rata cu sos de portocale

Prima data am condimentat bucatile de rata cu piper si sare.Le-am crestat si le-am pus cu pielea in jos in tigaia incinsa.Lasam la foc mic. Cand este rumena o intoarcem pe partea celalalta.O punem...

Citeste continuarea

Rata cu sos de portocale

Postat de ianculubita

Rata cu sos de portocale

Pieptul dezosat, partea cu pielea crestat, condimentat, il prajim in tigaia de teflon fara ulei, cate 3 minute pe fiecare parte, adaugam sosul de soya si mai lasam cateva minute sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2018, 21:05
Nu știu cum e, dar știu că tu gătești foarte bine!
la 28.03.2018, 21:23
la 28.03.2018, 21:35
Îmi place rata mult.
la 28.03.2018, 21:50
Minunat!
la 28.03.2018, 21:50
Yummy!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking