Ingrediente
- 1.5 kg piept de vitel
- 1 ceapa
- 1 lingurita rasa piper boabe
- 2 foi dafin
- sare
- 4 catei usturoi
- 2 linguri ketchup
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri ulei masline
- 1 lingurita pudra ghimbir
- 1 lingurita pudra rozmarin
- 1/2 lingurita pudra chili
Mod de preparare
Pieptul de vitel se spala , se portioneaza si se pune la fiert impreuna cu ceapa curatata , sare , foi dafin si piper boabe .
Se fierbe in functe de fragezimea carnii aproximativ 30 minute in oala sub presiune .
Cand carnea este fiarta se scurge de lichid si se pune intr-un vas de yena.
Se amesteca ketchupul , sosul de soia , usturoiul pisat, ghimbirul , uleiul , rozmarinul , chili si sare .
Amestecul de mai sus se toarna peste pieptul de vitel din tava si se da la cuptorul preincalzit timp de 15 minute pana se rumeneste .
Serviti cu garnitura preferata sau doar cu o salata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Piept picant de vitel la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
|