Piersici cu crema de ciocolata si nuci

Postat de gospodariu in Prajituri
10 Mar 2016 | 3383 vizualizari
Piersici cu crema de ciocolata si nuci

Pfff...si ce mai scobeam la coji pe cand eram copil!!

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 600g faina;
  • 200g zahar;
  • 100g margarina /unt;
  • 2 oua + 1 galbenus de ou;
  • 1/2 cana de lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 1 lingurita praf de copt;
  • coaja de lamaie;
  • Pentru crema:
  • 150g margarina/unt;
  • 150g nuci;
  • 2 linguri cu cacao;
  • 100g zahar pudra;
  • 100g ciocolata neagra;
  • Pentru decor:
  • 200 lapte;
  • colorant alimentar (verde/rosu/galben);
  • zahar tos;

Mod de preparare

Ouale le mixam cu zaharul,adaugam apoi laptele, margarina Rama Maestro taiata cubulete, esenta de vanilie, coaja de lamaie si la sfarsit punem faina amestecata cu praful de copt. 
Framantam un aluat neted, potrivit de tare din care formam niste bile de marimea unei nuci si le pun intr-o tava. Le coacem in cuptor la 180 grade pana s-au rumenit, aproximativ 10 minute. 

Cat timp stau fursecurile(piersicile) la cuptor vom pregati crema de ciocolata si nuci. 

In bolul robotului de bucatarie vom mixa nucile, peste care vom adauga margarina taiata cubulete, zaharul pudra, cacao, esenta de rom si ciocolata topita. 

Cand fursecurile sunt gata, le lasam sa se raceasca,dupa care le scobim cu ajutorul unei lingurite (offff...copilarie...ce mai scobeam la ele!!!). 

Dupa ce le-am scobit,le umplem cu crema de ciocolata si nuci,iar apoi le lipim cate doua. 

Piersicile se trec apoi prin lapte colorat si zahar tos. 

Dupa decorare se introduc la frigider pentru 1-2 ore pentru a se intari zaharul.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piersici cu crema de ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Retete similare

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Postat de oanapl

Desert tort cu crema de piersici si zmeura

Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie,...

Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed

Postat de oanapl

Desert tort cu ciocolata, crema de piersici si blat umed

Blatul: Topești ciocolata împreună cu untul, pe foc mic. Amesteci pentru a omogeniza compoziția. Când amestecul e complet omogen, oprești focul. Adaugi esența de vanilie,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.03.2016, 07:57
ce frumoase sunt si delicioase
la 11.03.2016, 10:30
la 11.03.2016, 15:04
la 11.03.2016, 17:51
Perfecte au iesit!
la 11.03.2016, 19:31
Ce frumoase!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking