piersicute

Postat de nadina73 in Dulciuri
16 Oct 2010 | 23121 vizualizari
piersicute

Daca tot e reteta cu numarul 600 am zis hai sa le fac ,si asa Dragos ma zapacea de foarte mult timp sa-i fac............noroc cu buni si mosu, e ceva de lucru la ele nu gluma si mai ales ca am facut 2 portiiiiiiiiiiiii,dar cu ajutoare puternice...........faci fata.

Ingrediente

  • Aluat pt 2 porti:
  • 8 oua
  • 500 ml ulei
  • 600 g zahar
  • 2 linguri bicarbonat
  • 1600 faina +100 framantat
  • crema:
  • 500 g unt
  • 3 linguri de cacao
  • 400 zahar
  • 500 ml lapte
  • treisferturi din miezul scobit din bilute
  • Decor:
  • colorant rosu
  • colorant verde
  • zahar
  • frunze de maslin(iedera in tara)

Mod de preparare

SE PREGATESTE ALUTUL PENTRU BILUTE:

Se amesteca bine ouale cu zaharul dupa care se pune bicarbonatul, uleiul si faina.

O mica atentionare, ouale sunt de 60 g, conteza mult gramajul pentu cantitatea de faina.Va rezulta un aluat mai moale ,daca respectati cantitatile va iese sigur, altfel vor crapa foarte tare piersicutele.

Se framanta bine aluatul int-un vas dupa care se pune pe masa de lucru si se mai framanta cu 100 g faina nu mai mult. Se formeaza bilute mici fara crepaturi pe ele si se pun intr-o tava unsa cu putin ulei, bilutele sa nu fie mari ci de marimea unu ou de porumbel.Se lasa distanta intre ele pentru ca vor creste si sa nu se lipeasca unele de altele.

Se coc 20 minute la 160 grade.Se lucreaza cu doua tavi merge mult mai rapid ,Va ies aproximativ 350 bucati bilute(depinde de marime cu cat sunt mai mari cu atat sunt mai putine)

Dupa ce s-au copt si racit cu un cutit cu varf acutit se scobeste fiecare bilut in parte(aici ai nevoie de ajutor nu gluma ,este o munca tare migaloasa) mijlocul si marjinile sunt foarte fragede si se rup foarte usor,grija mare pt cei care incearca reteta prima data.Ce rezulta din scobit  adica miezul se pune intr-un vas, iar din aceasta cantitate vom folosi doar treisferturi, restul...............(faceti salam de biscuti sau papati cu lapte)

Crema:

Se mixeaza bine untul cu zaharul pana se face spuma. Miezul scobit de la bilute (treisferturi din compozitie)se amesteca cu  cacao si laptele caldut. Se pune cate putin din compozita cu cacao in untul mixat cu zahar si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza bine toata cantitatea.

Ansamblare:

Se iau doua bilute scobite bine (sa fie marginile cat de subtiri pentru a face priza buna) se pune crema si se unesc ,surplusul de crema se da jos,se repeta operatiunea ...vor iesi aproximativ 160-170 piersicute din 2 porti (se mai rup din bilute  la scobit).

Dupa ce am terminat de umplut piersicutele se trece la urmatoarea operatiune,colorarea piersicutelor:

Se ia colorantul rosu si se dizolva in putina apa (70-80 ml), la fel si cel verde in vas separat, iar in al treilea vas se pune zahar tos.

Mai avem nevoie de frunzulite de iedera(este pe toate drumurile in tara) eu nu am aici si le-am inlocuit cu frunze de maslin(merg perfect)

Deci se ia piersicuta se trece pe o parte prin culoarea rosie si cealalta parte prin verde apoi se dau prin zahar tos si se pun frunzulitele.

Este foarte adevarat, sunt foarte migaloase dar merita, pe un platou cu prajiturele puse cate 4-5 piersicute schimba aspectul complet si  gustul e foarte bun.

ps:am avut ajutoare nu gluma,bunicul le-a scobit pe toate si le-a si colorat, e licentiat in asa ceva :))

Daca ti-a placut reteta noastra "piersicute" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (82)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert piersici umplute cu crema de ciocolata

Postat de gospodariu

Desert piersici umplute cu crema de ciocolata

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul si esenta de lamaie. Cand zaharul s-a topit se adauga uleiul ca la maioneza. Apoi se adauga faina si praful de copt si se framanta un aluat nu prea tare....

Citeste continuarea

Desert piersicute

Postat de gicuta69

Desert piersicute

Aluat:  Incepem prin a mixa ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet si uleiul in fir subtire. Punem faina si framantam un aluat potrivit de tare. Lasam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.10.2010, 01:08
Nadina, daca ai sti cat imi plac sigur o sa lesin de pofta, n-am mai mancat de cand eram mica
la 16.10.2010, 01:17
Multumesc tare mult oanadin cate am facut as putea sa va trimit la toate cate 5 macar
la 16.10.2010, 01:22
Nu zice de doua ori, ca-ti dau adresa Arata senzational, sunt asa de frumoase! O sa fac si eu, cu siguranta! Felicitari pt. ajutoare Aoleuuuu, ce pofta mi-eeee
la 16.10.2010, 01:26
si eu as manca macar una...de foarte multi ani nu am mai mancat
la 16.10.2010, 01:28
multumesc tare mult oanatrimite adresa

Vezi toate comentariile (82)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking