Ingrediente
- 3 oua intregi
- 1 cana ulei
- 1 cana zahar
- un praf de sare
- vanilie
- 1 plic praf de copt
- 450-500 gr faina
- 200 gr unt
- 2 linguri zahar+ptr decor
- 100 gr nuci macinate
- 1 lingura cacao neagra
- 1 lingura rom
- zeama de sfecla rosie fiarta ptr colorat
Mod de preparare
Mixam ouale cu zaharul, uleiul, praful de sare si vanilia, apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt. Framantam bine aluatul si il dam la rece ptr 1/2 de ora. Facem bilute cat o nuca din aluat si le asezam in tava pe hartie de copt. Dam tava la cuptor pana se rumenesc usor deasupra.
Scoatem fursecurile si le lasam la racit. Dupa ce s-au racit, cu o lingurita sau coada unei lunguri mari, scoatem cu atentie interiorul fursecului, avand grija sa nu o sfaramam.
Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul. Adaugam cacao, rom, nuci macinate si 3/4 din compozitia pe care am scos-o din fursecuri. Omogenizam bine si umplem interiorul fursecurilor. Lipim cate 2 fursecuri, apoi le trecem prin zeama de sfecla si zahar tos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piersicute" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|