Piftie de porc

Postat de ionix in Porc
3 Ian 2011 | 8945 vizualizari
Piftie de porc

Ingrediente

  • jumătate de cap
  • 1 picior de porc
  • 1 picior de porc afumat
  • câteva bucăţele de carne afumată
  • sare, piper
  • 8 căpăţâni mari cu usturoi
  • o ţelină
  • 3 păstârnaci
  • 4-5 morcovi
  • 3 cepe
  • circa 8 l apă

Mod de preparare

Carnea şi piciorul afumat de porc se spală bine şi se dau în două-3 clocote pentru a înlătura eventuală negreală care ar putea face ca piftia să nu mai fie clară. Trebuie să le răzi e negreală cu un cuţit.

Toată carnea necesară pentru piftie se lasă o noapte în apă rece iar a doua zi se spală bine în câteva ape.

După toate aceste procedee, vom pune totul la fiert într-o oală mare. Legumele se pun întregi, după ce au fost curăţate.

Legumele se scot în momentul în care au fiert.

Se fierbe la foc potrivit până când carne acade de pe oase şi se simte apa foarte lipicioasă pe degete.

Se lasă puţin la răcit, cât să fie cplduţă zeama, se scoate carnea.

Se adaugă usturoiul pisat, sare, piper şi se pitroceşte bine, cu un polonic. Vreo 30 de minute pitrocim întruna.

Carnea se ia de pe oase şi se repartizează în vasele în care va fi piftia.

Zeama de piftie se strecoară şi se pune în vase peste carne.

Se dau la răcit, cel puţin 12 ore, şi apoi se serveşte.

Pentru cine mănâncă mai slab, se va înlătura pelicula de grăsime depusă.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Piftie de porc la slow cooker Crock-Pot

Postat de katty

Piftie de porc la slow cooker Crock-Pot

Taiem carnea in bucati potrivite. Punem carnea intr-o oala acoperita cu apa rece si o tinem la foc pana la primele clocote. Oprim focul, lasam sa se raceasca apa usor, apoi  spalam bine...

Citeste continuarea

Racituri din urechi si adidasi de porc

Postat de mihaelar63

Racituri din urechi si adidasi de porc

Mai intai urechile si piciorusele de porc se parlesc in caz ca a mai scapat un firicel de par. Se razuiesc frumos cu cutitul si se spala bine cu apa rece. Cu ajutorul unui fierastrau special...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.01.2011, 16:16
super buna
la 03.01.2011, 16:17
ooo de asta as manca chiar daca e expirata ca nu am mancat aici nu am de unde
la 03.01.2011, 16:19
Reţetegg.. mersic

Ligia... nu-i expirată mai am o caserolă vrei??
la 03.01.2011, 16:38
daca are si afumatura
la 03.01.2011, 16:43

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking