Ingrediente
- 3-4 picioruse de porc afumate( adidasi cum se numeau candva)
- 1 ciolan cu carne afumat
- 1-2 urechi de porc
- usturoi
- dupa caz 1-2 pliculete de gelatina
- sare daca este cazul
Mod de preparare
Se spala cu apa calduta toate produsele de porc, se pun la fiert intr-un tuci mare. Se fierb pana incepe sa cada carnea dupa oase. Se scot oasele, se alege carnea, se lasa zeama un pic sa se linisteasca, se aduna grasimea. Usturoiul (2-3 capatani, cat vrem de intens gustul de usturoi) se curata si se piseaza, se adauga in zeama.
Eu am folosit si 2 pliculete de gelatina, am ratat inchegarea altadata si am zis ca e mai sigur sa pun si 2 pliculete de gelatina.
Asezam canea in vase, apoi turnam zeama trecand-o printr-o strecuratoare, sa nu aiba impuritati (bucatele de os sfaramat, usturoi). O lasam la rece pana a doua zi, cand se serveste cu placere. Chiar imi place tremurata asta, o mannac cu pofta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|