Ingrediente
- 2 picioruse de porc
- 200 grame sorici
- 2 urechi de porc
- 1 ciolan de porc
- 1 morcov mare
- 3 capatani de usturoi
- 10 boabe de piper negru
- sare dupa gust
- boia de ardei duce
Mod de preparare
Se curata piciorusele se taie in bucati si se pun in oala .
La fel procedam si cu urechile , ciolanul si soriciul si piperul boabe.
Curatam morcovul si o capatana de usturoi si le punem in oala peste carne si turnam apa cat sa le acopere bine .
Se lasa la fiert la foc mic aproximativ 4 ore.Cand incep sa fiarba se spumeaza pentru ca zeama sa fie cat mai limpede.
Cand carnea se desprinde de pe os se iau de pe foc si se strecoara .Se alege carnea cu grija sa nu ramana bucatele de os .
Carnea si soriciul se taie bucatele si se aseaza in castroane ,la fel si morcovul taiat rondele.
Facem mujdei din cele 2 capatani de usturoi si turnam peste el 2 polonice de zeama fierbinte ,il strecuram peste zeama din oala .
Amestecam zeama si gustam daca mai trebuie sare sau piper.
Turnam zeama in castroane peste carne si presaram boia de ardei dulce.
Lasam la rece in camara pana a 2 zi .
Pofta buna !!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Racituri de porc [piftie]" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|