Ingrediente
- 1 rasol superior de porc - circa 1.5 kg;
- 5 bucăți picioare de porc - circa 1.5 kg;
- 2 cepe;
- foi de dafin;
- sare;
- coriandru;
- piper boabe.
Mod de preparare
Se prăgătesc picioarele de porc: se pârlesc eventualele fire de păr, se taie copitele. Sună cam sadic!? :))
Se spală și se taie pe jumătate fiecare picior de porc.
Rasolul se spală, se taie în două bucăți.
Se pun la fiert în circa 7 L apă.
Se adaugă 2 cepe întregi, 1-2 foi de dafin, piper boabe, coriandru, 2 linguri sare.
Se fierbe totul circa 2 ore, la foc potrivit.
Se scoate carnea.
Supa se strecoară prima dată cu ajutorul unei site pentru a îndepărta bucățile grosiere de carne sau de condimente.
Lichidul rezultat se mai strecoară de 2-3 ori în tifon steril pentru a se elimina cât se poate de bine grăsimea.
Bucățile de carne se dezosează și se așează în platouri; se acoperă cu supa strecurată.
Răciturile după ce s-au răcit și s-au închegat, se acoperă platourile cu folie alimentară și se păstrează la rece.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Haladeț (Răcitură lipovenească)" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|