Haladeț (Răcitură lipovenească)

Postat de DinDragostePentruGatit in Porc
15 Ian 2013 | 7429 vizualizari
Haladeț (Răcitură lipovenească)

Diferența față de varianta românească :)) constă în faptul că la noi :)) nu se pune usturoi și nu se pune foarte mult accent pe limpezimea acesteia, pe ideea „să se vadă prin ea” :)). Se servește musai cu hrean.

Ingrediente

  • 1 rasol superior de porc - circa 1.5 kg;
  • 5 bucăți picioare de porc - circa 1.5 kg;
  • 2 cepe;
  • foi de dafin;
  • sare;
  • coriandru;
  • piper boabe.

Mod de preparare

Se prăgătesc picioarele de porc: se pârlesc eventualele fire de păr, se taie copitele. Sună cam sadic!? :))

Se spală și se taie pe jumătate fiecare picior de porc. 

Rasolul se spală, se taie în două bucăți. 

Se pun la fiert în circa 7 L apă. 

Se adaugă 2 cepe întregi, 1-2 foi de dafin, piper boabe, coriandru, 2 linguri sare. 

Se fierbe totul circa 2 ore, la foc potrivit. 

Se scoate carnea. 

Supa se strecoară prima dată cu ajutorul unei site pentru a îndepărta bucățile grosiere de carne sau de condimente. 

Lichidul rezultat se mai strecoară de 2-3 ori în tifon steril pentru a se elimina cât se poate de bine grăsimea. 

Bucățile de carne se dezosează și se așează în platouri; se acoperă cu supa strecurată. 

Răciturile după ce s-au răcit și s-au închegat, se acoperă platourile cu folie alimentară și se păstrează la rece. 

Poftă bună! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Haladeț (Răcitură lipovenească)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii

Postat de susu

Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii

Friptura: Se face un amestec din sos de soia dulce si sarat, vin rosu sec, cimbru, boia, curry, coriandru, curcuma, piper, usturoi, condimente pt friptura. Se cresteaza carnea si se...

Citeste continuarea

Perisoare in sos de rosii

Postat de gurita_ta2005

Perisoare in sos de rosii

Carnea se amesteca cu sare,piper,ceapa tocata marunt,frunzele de telina taiate cat mai marunt,oul si orezul.Se amesteca bine toata compozitia, se formeaza bilute mici,se acopera farfuria cu folie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.01.2013, 18:12
buna...
la 15.01.2013, 18:37
faina
la 15.01.2013, 18:53
E buna si fara usturoi,dar cu hrean!
la 15.01.2013, 18:57
la 15.01.2013, 19:37
Dragoste,ma bucur ca n-ai lasat relatia noastra sa se raceasca de tot si te-ai gandit sa ne mai gatesti )))

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking