Muschi de porc cu scoici (Carne de porco á Alentejana)

Postat de xana in Porc
12 Sep 2013 | 4951 vizualizari
Muschi de porc cu scoici (Carne de porco á Alentejana)

Ingrediente

  • 1,200 kg muschi de porc
  • 1 kg scoici(vietnameze) congelate
  • 1 kg cartofi
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 2 frunze de dafin
  • 100 ml vin alb sec
  • 2 linguri untura
  • 3 linguri ulei de masline
  • coriandru proaspat
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit cartofii

Mod de preparare

Carnea se taie cubulete(la marimea scoicilor) si se condimenteaza cu sare, piper, pasta de ardei, foile de dafin si vinul. Se acopera si se da la frigider pana a doua zi.

Scoicile se pun in apa cu sare(din cea pentru muraturi,groasa), iar dupa 10 minute se schimba apa, se pune iar sare si se lasa asa pana le folosim.

Intr-o oala se pune uleiul de masline si untura iar cand se incinge se adauga carnea pe care o prajim pana se rumeneste putin. Adaugam si marinata in care a stat carnea si un pahar mic cu apa. Amestecam din cand in cand.

Cartofii se taie cubulete de 1 centimetru si se prajesc in ulei incins apoi se scot pe un prosop de hartie si-i dam cu sare.

Cand carnea este gata adaugam scoicile(scurse de apa), amestecam si punem capacul, lasand asa 7-8 minute sau pana cand scoicile se deschid. Cele care raman inchise se arunca.

Amestecam si cartofii prajiti carnii si scoicilor, presuram coriandru taiat marunt, mai amestecam o data si e gata de servit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschi de porc cu scoici (Carne de porco á Alentejana)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Papricas de porc cu galuste

Postat de gurita_ta2005

Papricas de porc cu galuste

Carnea se spala si se taie cuburi potrivite. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei de masline.Dupa cateva minute adauga si carnea si boia dulce. Se lasa circa 5 minute si se...

Citeste continuarea

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

Postat de vasimur

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

Iata cum se prepara  Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet Pasul 1. Porționați carnea în felii, ceva mai supțiri decât un deget, cam de 4-5 mm grosime....

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.09.2013, 15:54
la 12.09.2013, 15:55
Imi place cum arata, nu am mai mancat, dar as gusta!
la 12.09.2013, 15:58
porc cu scoici trebuie sa fie bun, nu stiu
la 12.09.2013, 15:58
la 12.09.2013, 16:09
Multumesc! Lia, e foarte bun, suna ciudat dar sa stii ca scoicile chiar se imprietenesc bine cu, carnea de porc. Asta este inca o reteta traditionala de aici.

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking