Piftie de porc portionata

Postat de Doinavar in Aperitive / Garnituri
18 Feb 2013 | 9081 vizualizari
Piftie de porc portionata

Intotdeauna o piftie de porc, corect preparata, va fi bine venita pe masa de sarbatoare.

Ingrediente

  • 2 kg carne de porc pentru piftie: 1-2 urechi, 4 picioare, 1 ciolan proaspat, carne de la cap
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 castravete acru,
  • 1/2 gogosar acru (pentru decor)
  • hrean ras
  • 1 capatana usturoi
  • cateva fire patrunjel verde
  • sare, piper

Mod de preparare

Se curata bine si se spala carnea. Daca are urme de par, o mai parliti la aragaz si radeti cu cutitul.
Puneti toata carnea intr-o cratita mai mare impreuna cu morcovii, ceapa si apa cat sa o acopere cu 2-3 degete. Fierbeti acoperit la foc mic, luati spuma, puneti 2 lingurite de sare si lasati sa fiarba pana se desprinde carnea de pe oase, vreo 2-3 ore.
Intre timp pregatiti mai multe castronele si cesti (eventual si 2-3 farfurii mai mari). Asezati pe fundul lor decorul din felii de morcov fiert luat din oala, castravete si gogosar feliat, frunze de patrunjel verde.

Dupa ce a fiert carnea, strecurati zeama intr-un vas iar carnea o puneti pe un platou mai mare sa se racoreasca.
Curatati si pisati bine usturoiul si amestecati-l cu 100 ml zeama de la piftie, sa stea putin. Strecurati apoi zeama de la usturoi peste zeama din vas.
Scoateti toate oasele si portionati carnea, asezand-o usor peste decor in castronele si cesti. In zeama puneti, daca mai trebuie, sare, piper, eventual 1 cub de costita afumata si amestecati bine. Turnati foarte usor zeama peste carne, cat sa o acopere putin. Dati totul la frigider. In maxim o ora piftia este gata.

Cand o serviti la masa, desprindeti-o usor cu un cutit pe margine pana se deslipeste de recipient si intoarceti-o pe platou sau pe farfurii pentru fiecare. Decorati fiecare portie de piftie cu hrean, frunze de patrunjel, salata verde.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc portionata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Omleta cu legume si salam

Postat de caroline

Omleta cu legume si salam

Intr-un bol punem ouale si le batem spuma cu ajutorul unui tel.  Adaugam laptele, parmezanul, sare si piper dupa gustul fiecaruia. Amestecam bine (facem atentie deoarece vom presara sare...

Citeste continuarea

Aperitiv foi de placinta cu branza la cuptor

Postat de Valclaudia

Aperitiv foi de placinta cu branza la cuptor

Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Foile de placinta la temperatura camerei, se desfac din ambalaj si se asaza pe masa de lucru. Telemeaua se trece prin razatoare, apoi se amesteca cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.02.2013, 13:15
Asta imi place! Ma inscriu la o portie
la 18.02.2013, 13:18
plaaace
la 18.02.2013, 14:09
BUNEEEE....
la 18.02.2013, 15:01
miamiiiiiiiiii...
la 18.02.2013, 20:56
Ca buna mai este!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking