Ingrediente
- 8 bucati pulpe de pui (ciocanele)
- 1 bucata pulpa inferioara de curcan
- 2 cepe mari
- 3 morcovi
- o bucata de telina
- un patrunjel
- un pastarnac
- un ardei capia
- o capatana mare de usturoi
- sare
- piper boabe
- 3 foi de dafin
- cantitatea de apa trebuie sa fie cu trei degete peste carne
Mod de preparare
Spalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid.
Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si condimentele, sarea, piperul , foile de dafin si lasam sa fiarba la foc mic pana sunt fierte si carnea se desprinde usor de pe oase.
Eu am adaugat si un ardei capia pentru ca imi place mult. Nu mi-a colorat zeama pentru ca l-am fiert la foc mic. Daca nu va place voi puteti sa omiteti ardeiul.
Dupa ce a fiert carnea si legumele se scoate si se lasa la racit. Se taie carnea rece si se asaza in castronele dupa ce am asezat bucatele de morcov si fasii din ardeiul capia.
Cand zeama este calduta ( nu ferbinte) punem usturoiul zdrobit si lasam sa se raceasca bine.
Dupa ce s-a racit zeama, o strecuram si o punem in castronele si o dam la rece ferita de inghet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de pui si curcan" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|